неділя, 25 грудня 2022 02:54

Спецтема: Війна Росії проти України

У Європейській комісії порівняли Путіна з Гітлером: програв війну, але ще не зрозумів цього

У Європейській комісії порівняли Путіна з Гітлером: програв війну, але ще не зрозумів цього
Тіммерманс вважає, що Путін зараз в положенні Гітлера в 1943 році: війна програна, але диктатор вірить в диво. Фото: europarl.europa.eu

Президент Росії Володимир Путін знаходиться зараз в такому ж становищі, в якому був його ідейний натхненник, фюрер Третього Рейху Адольф Гітлер в 1943 році - війна вже програна, але визнати це він не може, тому війна йде.

Путін ще не усвідомив, що зазнав нищівної поразки, пояснив виконавчий віцепрезидент Європейської комісії Франс Тіммерманс в інтерв'ю виданню Nieuwsblad.

Тіммерманс вважає, що істотна зміна в політиці РФ можлива тільки в одному випадку - якщо Путін усвідомлює і повірить, що Україна не втратить фінансову і політичну підтримку ЄС і США, що б не відбувалося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не хочемо обирати між друзями" - посол Китаю про війну в Україні

Крім того, Тіммерманс вважає необґрунтованими побоювання того, що Росія може створити геополітичний союз з Китаєм. Річ у тому, що зараз РФ все більше залежить від своїх китайських "друзів" і слабку країну Китай в рівні союзники не візьме.

"Китай зростає, а Росія - ні" - додав політик.

При цьому, згідно з даними ЦРУ, російське вторгнення в Україну, особливо провал початкового плану, викликало занепокоєння у лідера Китаю Сі Цзіньпіна. Жодна країна світу так уважно не стежила за провалами РФ на полі бою як Китай.

Станом на початок листопада, за повідомленнями Пентагону, Китай не постачав Росії зброю або іншу військову допомогу. Також Пекін уникав прямої фінансової допомоги, яка могла б спровокувати санкції з боку Вашингтона.

Зараз ви читаєте новину «У Європейській комісії порівняли Путіна з Гітлером: програв війну, але ще не зрозумів цього». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути