вівторок, 22 листопада 2022 02:02

У Європарламенті вимагають заблокувати будь-які гроші ЄС для Угорщини – Reuters

У Європарламенті вимагають заблокувати будь-які гроші ЄС для Угорщини – Reuters
Європарламент вважає, що Угорщина не заслуговує ніяких грошей від ЄС. Фото: Scanpix

У Європейському парламенті застерегли Європейську комісію від будь-яких спроб розблокувати виділення багатомільярдної суми для Угорщини, оскільки прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, друг російського президента Володимира Путіна, порушує демократичні норми Євросоюзу.

У Європарламенті вважають, що зміни, які Орбан провів на вимогу Єврокомісії, недостатні, повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Хоча Єврокомісія, як очікується, вже наступного тижня схвалить виділення Угорщині коштів у розмірі до 10% від ВВП країни у 2022 році в обмін на те, що уряд Орбана гарантує незалежність судової системи та зробить певні кроки по боротьбі з корупцією, у Європарламенті впевнені, що цих змін замало.

"Уряд Угорщини не дотримується верховенства права. Правильне рішення - схвалити заморожування коштів" - прокоментував ситуацію іспанський соціал-демократ Ейдер Гардіасабаль Рубіал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄС детально розповіли про план фінансування України

Ще один депутат, ліберал з Нідерландів Софія Ін'т Уельд, нагадала, що Орбан займається відвертим шантажем ЄС, блокуючи спільні рішення Союзу - від мінімального глобального корпоративного податку до 18 мільярдів євро запланованої підтримки для України. З нею згодні й інші депутати.

"Гроші повинні бути заморожені раз і назавжди, це єдина мова, яку розуміє Орбан", - резюмував Даніель Фрейнд, депутат від німецької партії "зелених".

Угорщина буде економічно співпрацювати з Іраном. Міністр закордонних справ Петер Сійярто заявив, що це необхідно для реінтеграції Ірану в систему міжнародного співробітництва.

Угорщина не братиме участі у тренувальній місії для українських бійців. А також не буде її фінансувати.

Зараз ви читаєте новину «У Європарламенті вимагають заблокувати будь-які гроші ЄС для Угорщини – Reuters». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути