понеділок, 01 серпня 2022 17:18

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЄС сказали, коли говоритимуть з Росією

У ЄС сказали, коли говоритимуть з Росією
Росія має відмовитись від імперських претензій, заявив Жозеп Боррель. Фото: East News

Голова зовнішньополітичної служби Європейського Союзу Жозеп Боррель назвав умови, за яких Європа може повернутися до діалогу з Російською Федерацією.

Про документ, у якому Борель аналізує вплив санкцій ЄС на економіку Росії та її геополітичне положення, повідомила "Радіо Свобода".

"Що стосується Європи, то ми все ще залишаємося відкритими до діалогу з Росією за умови, що вона відмовиться від своїх імперських претензій і поважатиме цілісність всіх держав, зокрема України", – заявив єврочиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конгрес США оприлюднив законопроєкт, який визнає РФ спонсором тероризму

Коментуючи залежність ЄС від російських енергоресурсів, Боррель зауважив, що Європа виявила готовність діяти й ризикувати пропорційно масштабу виклику.

"Звісно, ця детоксикація від російської енергетики не проходить безболісно для деяких країн чи певних секторів. І це гостро вплинуло на споживчі ціни. Однак роз'єднання незворотне. Такий підхід тим більше важливий і своєчасний, що він відповідає нашим кліматичним амбіціям. Громадська думка не сприйме жодного розвороту навіть після закінчення війни", – сказав.

Країни ЄС в майбутньому зможуть повністю відмовитися від російських енергоносіїв, зокрема від природного газу з РФ, заявив раніше Боррель.

26 липня Євросоюз продовжив санкції проти Росії ще на пів року. Також минулого місяця ЄС схвалив сьомий пакет санкцій проти РФ.

Зараз ви читаєте новину «У ЄС сказали, коли говоритимуть з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути