Ексклюзиви
пʼятниця, 25 липня 2008 09:26

У Єханурова заявляють, що захоплення комуністами БТРів не зірвало Сі Бриз

Дії пікетників жодним чином не вплинули на проведення основної фази українсько-американських миротворчих учень Сі Бриз – 2008 в районі озера Донузлав.

Про це йде мова в заяві Управління прес-служби Міноборони.

"Сьогодні, 24 липня, деякі телевізійні канали та інформаційні агентства повідомили про нібито вдалу спробу зриву пікетниками проведення одного з основних етапів двосторонніх українсько-американських військово-морських учень із запрошенням інших країн Сі Бриз-2008, який проходив в районі озера Донузлав", –сказано в заяві.

У зв"язку з цим Міноборони заявляє, що інформація не відповідає дійсності.

Як повідомили у військовому відомстві, відповідно до плану проведення берегової фази учень Сі Бриз – 2008 командиром багатонаціонального миротворчого батальйону був визначений резерв у складі взводу морської піхоти ВМС України на трьох бронетранспортерах. Цей взвод перебував у визначеному командиром батальйону позиційному районі недалеко від наметового містечка пікетників, і у висадці десанту і проведенні миротворчої операції з евакуації некомбатанту не брав участі.

Помітивши бронетехніку, пікетники зібралися біля неї і почали проведення мітингу.

У Міноборони також зазначили, що українські морські піхотинці, які перебували у всіх трьох БТРах, жодним чином не відповідали і не піддавалися на переважно провокаційні дії з боку пікетників.

"Отримавши по радіозв"язку команду від командира батальйону змінити позиційний район, бронетранспортери вирушили до нового місця призначення", - підкреслили у військовому відомстві.

За інформацією Міноборони, з 7 до 9 години ранку, тобто ще до того, як пікетники почали мітинг біля трьох незадіяних в активній фазі учень БТРів, десантні кораблі ВМС України Костянтин Ольшанський і ВМС Грузії Атія успішно провели висадку морського десанту в районі озера Донузлав. Морські піхотинці України, Грузії і Македонії, які входили до складу багатонаціонального миротворчого батальйону, успішно відпрацювали всі практичні дії миротворчої операції з евакуації некомбатанту.

"Таким чином дії пікетників жодним чином не змінили і не зірвали план проведення однієї з основних фаз двосторонніх українсько-американських військово-морських учень із запрошенням інших країн Сі Бриз-2008, яка проходила в районі озера Донузлав", - підсумували в Міністерстві оборони.

Як повідомлялося, учасники акції протесту проти проведення учень Сі Бриз-2008 сьогодні в районі кримського озера Донузлав на деякий час захопили три бронетранспортери, повідомляє УНИАН.

Зараз ви читаєте новину «У Єханурова заявляють, що захоплення комуністами БТРів не зірвало Сі Бриз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути