Ексклюзиви
субота, 18 лютого 2012 11:32

У Єгипті журналістка балотується у президенти

У Єгипті журналістка балотується у президенти

Першою жінкою в Єгипті, яка вирішила балотуватися на вищу державну посаду в країні, стала відома єгипетська журналістка, популярна телеведуча і громадський діяч Бусейна Камель, повідомляють в суботу єгипетські ЗМІ.

Камель офіційно оголосила про свій вступ у передвиборчу кампанію на масовому мітингу революційної молоді в місті Порт-Саїд.

Як першу передвиборну промову перед сотнями прихильників тележурналістка обрала критику нинішньої військової влади - тема, яка зараз найбільш популярна серед радикально налаштованої молоді, в тому числі, і прихильників угруповання "6 Квітня", що організувало мітинг на набережній Порт-Саїда.

"Вища військова рада, яка з часу єгипетської революції 25 січня 2011 керує країною, використовує ті ж методи, що й режим колишнього президента Хосні Мубарака", - заявила Камель.

На її думку, Військова рада повинна передати владу новому, всенародно обраному главі держави "в найкоротші терміни".

Тепер Камель, яку підтримують декілька творчих профспілок, жіночі організації і частина молодіжних рухів, щоб стати президентом, необхідно офіційно зареєструватися кандидатом, провести успішну передвиборну кампанію і перемогти на виборах нового глави держави, які мають відбутися в Єгипті до кінця червня цього року.

Зараз ви читаєте новину «У Єгипті журналістка балотується у президенти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути