середа, 06 квітня 2011 08:22

У Донецьку зросла кількість отруєних молочною кухнею дітей

У Донецьку зросла кількість отруєних молочною кухнею дітей

У Донецьку госпіталізували ще п'ятьох дітей з гострою кишковою інфекцією, які напередодні харчувалися продуктами молочної кухні центральної міськлікарні № 1. При цьому МОЗ повідомило, що стан 30 раніше госпіталізованих дітей потроху покращується.

Як повідомляє Донецька обласна санітарно-епідеміологічна станція, кількість хворих на гостру кишкову інфекцію становить 35 осіб.

За даними регіонального відомства, діти госпіталізовані в дитячі інфекційні відділення міських лікарень № 1 (28 осіб) та № 21 (7 осіб), здійснюється їх обстеження і лікування в повному обсязі. У всіх хворих відзначалася позитивна динаміка клінічного стану.

Усунення причин зараження, протиепідемічні заходи, лабораторні дослідження тривають, зазначили в обласній санепідемстанції.

При цьому міський голова Донецька Олександр Лук'янченко заявив, що у зв'язку з отруєнням дітей буде перевірений радгосп Тепличний, що поставляє молоко в молочні кухні обласного центру. "Там, безумовно, будуть перевірки. Вони будуть по всьому ланцюжку надходження молочних продуктів", - сказав мер.

З 4 квітня головний державний санітарний лікар Донецької області виніс постанову про призупинення роботи молочної кухні. Всього цією кухнею користувалося 488 дітей з двох районів міста.

Крім того, в обласній санстанції повідомили, що у дитячій молочній кухні працює 11 робітників. Всі вони оглянуті і обстежені, хворих на гострі кишкові інфекції не виявлено. Проведено санітарне обстеження дитячої молочної кухні, відібрані проби для лабораторних досліджень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося що з 3 по 4 квітня в Донецьку 30 дітей потрапили до дитячих інфекційних відділень міських лікарень № 1 і № 21 з діагнозом отруєння.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку зросла кількість отруєних молочною кухнею дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути