середа, 05 червня 2013 21:35

У Донецьку вимагають виправдати директора стадіону, який уклав журналіста на лікарняне ліжко
18

Сьогодні в Київському райсуді Донецька вийшов на фінальну стадію другий виток кримінальної справи про нанесення тілесних ушкоджень фотокореспонденту агентства "Укрінформ" директором "РСК Олімпійський" Геннадієм Каліщуком. 15 березня 2008 під час матчу "Шахтар - Металіст" Каліщук накинувся на фотографа Ігоря Ткаченка з кулаками, помітивши, що той знімає радіючого президента ФК "Шахтар" Ріната Ахметова в VIP-ложі. За побиття кореспондента директора звинуватили за статтею 125 ч. 2 КК України ("Умисне легке тілесне ушкодження"), хоча черепно-мозкова травма, отримана жертвою нападу, потребувала лікування в стаціонарі терміном 45 днів.

У 2011 році Київський райсуд Донецька визнав директора стадіону винним, але виніс покарання у вигляді штрафу - 1700 грн. М'який вирок директора не влаштував - він подав апеляцію. Після чого справу повернули на новий розгляд того ж суду.

У ході засідання 5 червня директор, заявив, що зроблене ним раніше зізнання в побитті журналіста було отримано під тиском. Жінка слідчий так залякала директора, що він все підписав. Крім того Каліщук повідав, що давав свідчення, так як йому обіцяли закрити кримінальну справу.

- Я Ткаченка не бив. Це справа розглянута не в такій формі, як хотілося б - багато невизначеного. Свідків немає. Ніхто не бачив. Ніхто нікого не бив, - заявив Каліщук.

Прокурор Віра Зурнаджи і суддя Оксана Епель роз'яснили підсудному, що його можуть звільнити від покарання за давністю років.

- Ви можете бути звільнені від кримінальної відповідальності. Якщо дасте свою згоду. Ця підстава не є реабілітуючою. Але ви можете повністю бути звільнені, - пояснила суддя Епель.

Така пропозиція підсудного не влаштувала. Він наполягає на повному виправданні.

У дебатах прокурор запропонувала визнати директора стадіону винним і знову таки призначити покарання у вигляді штрафу 1700 гривень. Вона так само вважає, що навіть цей невеликий штраф підсудний платити не має.

- Слід звільнити від відбуття покарання - з урахуванням того, що збіг термін притягнення особи до кримінальної відповідальності, - запропонувала суду державний обвинувач.

- Підсудний не хоче, щоб у нього була судимість, тому наполягає на виправданні. Я ж вважаю, що слід посилити покарання, яке до директора застосували раніше. 1700 гривень штрафу абсолютно не достатньо, - сказала адвокат Тетяна Іванова.

Адвокат потерпілого вважає, що Каліщук в ході інциденту здійснив не тільки побиття, а й такі злочини як перешкоджання законній діяльності журналіста і перевищення службових повноважень.



25 травня цього року під час відкриття РСК "Олімпійський" після реконструкції директор стадіону перешкоджав роботі кореспондента "УРА.Інформ" Олени Панкратової. А до випадку з Ігорем Ткаченко, за словами колишніх працівників, розбив на голові одного з них стілець.

Скарги на агресивну поведінку директора не раз писали імениті спортсмени.

Після випаду на адресу співробітниці "Ура. Інформ "донецький губернатор Андрій Шишацький пообіцяв звернутися до обласної ради, у підпорядкуванні якого знаходиться стадіон" Олімпійський ", з пропозицією не продовжувати контракт з Геннадієм Каліщуком.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку вимагають виправдати директора стадіону, який уклав журналіста на лікарняне ліжко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути