вівторок, 04 червня 2013 20:26

Донецький суд заборонив Хрякову називати журналістів словом "чмо"
14

Фото: Фото: Тетяна Заровна

Сьогодні, 4 червня, Донецький апеляційний суд зобов'язав керівника громадської організації "Комітет виборців Донбасу" Олександра Хрякова виплатити 500 гривень в якості компенсації моральної шкоди за публічну образу журналіста Ганни Іванової. Суд дійшов висновку, що фраза, сказана Хряковим під час прес-конференції 24 жовтня 2012 року в готелі "Шахтар Плаза": "Незрозуміле чмо сидить, ось так би взяти й об підлогу" є такою, що порочить честь, гідність та ділову репутацію журналіста.

16 квітня Кіровський райсуд Донецька повністю відмовив у позові Івановій. Тим самим - фактично визнав, що звернення до журналіста словом "чмо" образою не вважається!

Перед початком засідання близько двох десятків журналістів і блогерів, висловили протест проти рішення суду першої інстанції. Колеги Анни Іванової прийшли до суду з листівками: "Ні агресії проти журналістів", "Ваша честь, чи згодні ви, що судді - це чмо?" Та іншими.

За словами учасників, їх протест спрямований проти всіх випадків хамства і насильства по відношенню до журналістів. У тому числі і з боку представників органів влади, які останнім часом відбуваються частіше.

Свою провину відповідач заперечував.

- Так, я вкладав у це слово - "чмо" зневажливий сенс, але не по відношенню до Іванової! - Заявив у суді відповідач.

Раніше в суді першої інстанції Хряков пояснював, що значення слова "чмо" позбавлене образливого змісту. Він розшифрував "чмо" як "частина матеріального забезпечення".

В апеляційному суді Олександр Хряков продовжував підвищувати голос і грубити присутнім. Називав журналістів шмаркачами, бандою грантоїдів і бойовиків, і тд .. Викривав у небажанні публікувати "офіційну аналітику від Вітренко і Партії регіонів". Звинувачував позивачку та її адвоката в "безпардонній брехні і самопіарі". На думку Хрякова, Анна Іванова шукає слави і тому провокує його. Як приклад, якому слідує Ганна, він пригадав журналіста "5 каналу" Ольгу Сніцарчук.

Хряков повідомив, що займається громадською діяльністю з 1997 року, "воював за цю країну", у нього "18 стрибків з парашутом, 13 років підземного стажу і десантна підготовка".

- Я був помічником у Стретовича, Клюєва! Я вів тему міжнародного фінансування у Кужель, яка зараз на іншій стороні. Вів тему як раз провокаційно-фінансових заходів. Професійно цим займаюся! І ми працюємо у губернатора в усіх напрямках, - повідомив відповідач.

Олександр Хряков і раніше бував призвідником скандалів. Він відомий як "борець за російську ідею на Донбасі" і лютий українофоб. На прес-конференцію 24 жовтня 2012 Хряков прийшов в компанії спостерігачів від Партії Регіонів. На цьому заході він кричав і нецензурно висловлювався. А так само погрожував кандидатові від "Удару" Вольгі Шейко. Наблизившись до жінки впритул, Хряков замахнувся на неї і вдарив долонями по столу.

Зараз ви читаєте новину «Донецький суд заборонив Хрякову називати журналістів словом "чмо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

83

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути