вівторок, 29 листопада 2011 19:15

У Донецьку труну і хрест з іменем Геннадія Конопльова пронесли центральними вулицями
40

Фото: Фото: Тетяна Заровна

Товариші померлого в наметовому містечку шахтаря Геннадія Конопльова - чорнобильці, громадські працівники, "афганці" і просто обурені трагічним випадком громадяни провели сьогодні в Донецьку траурну маніфестацію.

Перед її початком відбувся мітинг, учасники якого називали Конопльова жертвою влади і закликали до зміни уряду. Потім ходою частково перекрили рух по декількох головних вулицях міста.

На маніфестацію з'їхалися люди з багатьох областей України - в тому числі, одесити, запорожці, луганчани, кияни, житомиряни, хмельничани і львів'яни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голодуючі чорнобильці перекрили рух центром Донецька

Очолив траурну маніфестацію голодуючий Павло Ломізе, який сам ледве не помер 27 листопада, під час демонтажу намету. Йому стало погано з серцем, але лікарі його відкачали.

Чорнобилець Ломізе з міста Волноваха ніс хрест. За ним несли порожню труну і вінки.

Всі матеріальні турботи щодо поховання загиблого Геннадія Конопльова взяла на себе влада. Донецький губернатор Андрій Шишацький висловив співчуття родині Геннадія Івановича.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецький губернатор назвав причину смерті голодаючого чорнобильця

Друзі покійного по боротьбі теж зібрали кошти на допомогу сім'ї. Вони написали на одному з вінків: "Народному герою від народу України".

Завершилася жалобна хода біля будівлі Донецької міської ради.

"Ми принесли труну до мерії тому, що з міського голови все почалося, - сказав один з чорнобильських лідерів Микола Гончаров. - Це Олександр Лук'янченко подав на нас до суду, щоб заборонити акцію. Якби не заборона, не було б зносу наметів. І людина була б живою".

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку труну і хрест з іменем Геннадія Конопльова пронесли центральними вулицями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути