неділя, 01 грудня 2013 18:30

У Донецьку спалили "Зека" і вже святкують революцію
31

Фото: Фото: Тетяна Заровна
На акцію протесту в Донецьку 1 грудня прийшли понад 400 осіб - люди з саморобними плакатами, прапорами України, Євросоюзу, країн Європи, опозиційних партій, профспілкових і громадських організацій.
Виступаючі закликали до повної зміни влади. Вимагали відставки Віктора Януковича і його уряду, перевиборів Верховної ради, розформування спецпідрозділу "Беркут" і суду над високопоставленими працівники МВС, винними в розгоні  мирної акції на майдані Незалежності. З прокльонами учасники мітингу спалили портрет Віктора Януковича, на якому був напис "зрадник".


У резолюції, яку прийняли учасники мітингу, йдеться: "30 листопада Україна прокинулася принципово іншою! Після того як пролилася кров невинних дітей, які прийшли відстоювати право на європейський шлях держави, народ зрозумів, що з цими анти-політиками неможливо домовитися. У минулому залишилися спроби позбутися від злочинної влади мирним шляхом".

Мітингувальники спільно молилися, співали гімн Євросоюзу. Висловлювалися на підтримку євроінтеграції. Говорили, що народ об'єднала ненависть до режиму Януковича. Кричали: "Янукович, підлий боягуз, йди!", "Урку геть!", "Банду геть!", "Зека на нари!".

Мітинг розпочався о 12.00, тривав більше двох годин, але до цих пір на євромайдан під монументом Тараса Шевченка продовжують приходити нові люди. Вони перебувають у піднесеному настрої і вітають один одного з революцією.

Близько 17.00 у центрі Донецька, у дворі готелю Ахметова "Донбас палас" розпочався самодіяльний феєрверк, залпи салютів лунали впродовж п'яти хвилин.
Зараз ви читаєте новину «У Донецьку спалили "Зека" і вже святкують революцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

86

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути