понеділок, 14 жовтня 2013 16:18

У Донецьку сотня комуністів вимагала позбавити "свободівців" мандатів

У Донецьку сотня комуністів вимагала позбавити "свободівців" мандатів
Фото: ukrinform.ua

На площі Леніна в Донецьку близько 100 осіб мітингували проти фашизму. Антифашистський мітинг організувала Комуністична партія України. Її прихильники вимагали притягти до відповідальності представників ВО "Свобода" та позбавити всю цю фракцію у Верховній Раді депутатських мандатів.

Народний депутат від КПУ Володимир Бідьовка пояснив, чому комуністи зібралися саме 14 жовтня. "День цей – Покрова, створення козацтва. День цей хороший в історичному плані. Але, на жаль, вони (свободівці – ред.) вважають, що в цей день початок їхнього руху ОУН-УПА, вони його святкують, як своє свято. Ми очікували, що вони будуть підступно планувати факельну ходу і намагатися спаплюжити пам?ятники радянської доби. Тому ми планували це зробити не лише як мітинг, але і як охорону наших пам?ятників".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Бессарабці комуністи уже встигли побитися із націоналістами

"Але, зрештою, дізналися, що вони вночі вирішили втекти звідси в місто Київ, бо, на жаль, у них там більше прихильників, ніж у Донецьку, і це теж показово", – додав комуніст.

Як повідомили у ВО "Свобода", вранці 14 жовтня, донецьким прихильникам цієї політсили не вдалося потрапити у Київ на мітинг, оскільки виїзду їхніх автобусів нібито перешкодили правоохоронці.

"Перший раз чую про це. Але, напевно, так хотіли їхати. Сіли б на потяг та поїхали. Потяги ж не зупиняють", – прокоментував повідомлення свободівців голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький.

Мітинг проти фашизму тривав у Донецьку і в травні цього року. Тоді він зібрав кілька тисяч людей, організатором виступила Партія регіонів.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку сотня комуністів вимагала позбавити "свободівців" мандатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути