пʼятниця, 17 травня 2013 21:33

У Донецьку "регіонал" обізвав "Свободу" нацистською зграєю і бандою

На сьогоднішньому мітингу в Донецьку "регіонали" зажадали законодавчо заборонити партію "Свобода".

"Сьогодні під купол парламенту проникла неофашистська зграя - вони називають себе Всеукраїнське об'єднання "Свобода", - повідомив донеччанам зі сцени народний депутат від ПР Микола Левченко.

Нардеп розповів, що над Україною нависла загроза війни.

Автор: Фото: Тетяна Заровна
 

"Багато журналістів і експерти скажуть, що ми намагаємося відвернути увагу від економічних проблем", - сказв Левченко.

Він порівняв "Свободу" з партією Гітлера. І повідомив, що "свободівці" запозичили у нацистів не тільки символіку, але й ідеали.

"Коли ця банда прийняла ці символи, вона прийняла і все антицінності, які пов'язані з цими символами", - заявив народний депутат.

"Регіонал" нагадав, що нацизм вбивав народи. Він заявив, що знає, що у "свободівців" в душі і в думках.

"Сьогодні вони про це думають, а завтра перейдуть до дії!" - повідомив про Олега Тягнибока та Ірину Фаріон Левченко.

Далі депутат звинуватив "свободівців" у знищенні пам'ятників і зриві "презентацій письменників, які їм не подобаються". Він закликав зупинити Тягнибока і Фаріон.

"Україна перетворилася на багатонаціональний смітник - так сказав Тягнибок. Якщо він стане господарем у цьому будинку, що зробить господар? Він викине сміття", - попередив учасників мітингу Левченко.

Мітинг анонсувався як антифашистський. Про те, що фашистами в сучасній Україні є члени ВО "Свобода" учасникам мітингу повідомили вже після початку акції.

На мітинг організовано доставили і добровільно-примусово запросили близько 5 тисяч осіб. Готову резолюцію про те, що "Свобода" має бути заборонена як неофашистська організація людям зачитали в кінці мітингу.

Автор: Фото: Тетяна Заровна
 

В акції взяли участь народний депутат від ПР Тетяна Бахтєєва, міський голова і голова Донецької облдержадміністрації, мери міст області, депутати облради від ПР і КПУ.

На мітингу були присутні в основному жителі райцентрів - студенти, бюджетники і чиновники. Ті, хто прийшов на площу імені Леніна добровільно, пояснювали, що найбільше у заході їх привабила обіцянка безкоштовного концерту.

Автор: Фото: Тетяна Заровна
 

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку "регіонал" обізвав "Свободу" нацистською зграєю і бандою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

400

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути