понеділок, 25 листопада 2013 17:54

У Донецьку протестувальники не дозволили комунальникам "поховати революцію"
13

Фото: Фото: Тетяна ЗАРОВНА

Під пам'ятником Шевченка в Донецьку продовжують свою безстрокову акцію протесту прибічники євроінтеграції. Близько 50 чоловік вимагають від Віктора Януковича 29 листопада у Вільнюсі підписати Угоду про асоціацію з ЄС.

Стихійний Євромайдан в Донецьку став цілодобовим. Активісти запасаються продуктами і теплими речами, проводять просвітницьку діяльність та закликають донеччан не бути байдужими і примикати до акції. Вже до ночі обіцяють почати зводити наметове містечко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хотілося, щоб обвішана гранатами опозиція кинулась під кортеж Януковича — Корчинський

Сьогодні в першій половині дня провалилася спроба відтіснити протестуючих від місця заявленої ними акції протесту. Робітники комунального підприємства "Ритуальні послуги" на чолі зі своїм начальником очистили пам'ятник Шевченка від квітів і плакатів, збираючись приступити до миття монумента. Це викликало невдоволення учасників акції. Після короткої сутички машина з комунальниками покинула Євромайдан. А активісти самі взялися за ганчірки - витерли пил із скульптури і поклали новий синьо-жовтий букет до підніжжя Кобзаря.

Як сказав начальник управління благоустрою і комунального обслуговування Донецької міської ради Костянтин Савінов, сталося непорозуміння. За його вказівкою "Ритуальні послуги" відклали чищення скульптури до кращих часів.

Проте, учасники акції вважають, що у чиновників був план насильницько припиненити мирну акцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковичу треба вдало використати майдани — експерт

- Тут був провокатор - намагався залізти на машину комунальників і бешкетувати - цього хлопця я бачив не раз - він був технічним кандидатом на виборах в моєму окрузі, він і в акціях російських фашистів, і в "Молодих регіонах" мелькає. Коли прийшов сюди, з чиновниками привітався. Ми його просто впізнали і не дозволили влаштувати заваруху, яка могла б стати приводом для припинення протесту, - говорить учасник Євромайдану Микола Волинко, який на минулих виборах був кандидатом в нардепи від опозиції.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку протестувальники не дозволили комунальникам "поховати революцію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути