неділя, 22 січня 2012 16:59

У Донецьку День Соборності відзначили молитвою про вигнання Сатани і російським маршем
14

Фото: Фото: Тетяна Заровна

Сьогодні в Донецьку відбулися три акції. Об 11.00 від копії Цар-Гармати, подарованої місту москвичами, стартував марш членів партії "Русский блок". 28 учасників провели мітинг за возз'єднання з Росією, який приурочили до 358-ї річниці Переяславської Ради. Під час акції вони згадували Донецько-Криворізьку республіку, стверджували, що Донбас ніколи не був частиною України, критикували президента Януковича за те, що російська мова не стала в Україні другою державною, кричали "Хай живе розлука з Україною!" і "Геть бандерівську окупацію!".

Мітинг демократичних партій біля пам'ятника Шевченка розпочався о 12.00 з молитви, під час якої священик УПЦ КП закликав до "визволення від Диявола".

"Сатана терепещет, Донбас - останній його бастіон", - сказав Батько Сергій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На мітингу на честь Соборності радянські офіцери намагалися порвати прапор УПА

У цій акції взяли участь більше 130 чоловік. Промовці закликали всі демократичні сили об'єднатися в боротьбі за єдину і неподільну Україну.

"Давайте підтримаємо пропозицію Юлії Володимирівни і створимо єдиний виборчий список!", - закликав глава місцевого "Народного руху" Віталій Гатченко.

Мітингувальники кричали "Слава Україні, героям слава", тримали державні прапори, а так само прапори партій "Громадська позиція", "Удар", "Свобода", "Народний Рух", "Наша Україна" і БЮТ. У декого в руках були портрети Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович у День Соборності не забув "вколоти" Тимошенко

Учасникам мітингу намагалися заважати войовничо налаштовані чоловіки з організації "Ніхто крім нас". Вони кричали: "Заберіть фашистську символіку!", називали фашистським чорно-малиновий прапор ОУН-УПА і кілька разів спробували його забрати.

Одночасно біля пам'ятника Леніну зібралися близько двадцяти комуністів.

"Ми тут захищаємо Вождя - за нашими оперативними даними сьогодні бандерівці спробують осквернити пам'ятник", - пояснив один з учасників Олександр Корчагін.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку День Соборності відзначили молитвою про вигнання Сатани і російським маршем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

94

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути