четвер, 28 лютого 2013 19:27

У Донецькій ОДА визнали, що мер Краматорська висловився емоційно

У Донецькій ОДА визнали, що мер Краматорська висловився емоційно
Геннадій Костюков Фото: donbass.ua

Донецька обласна державна адміністрація заявляє, що питання "жорсткості відповідальності журналістів" на колегії не обговорювалося. Однак, засоби масової інформації саме так інтерпретували вислів чиновника, в якому він виклав свою суб'єктивну думку щодо взаємодій регіональної влади та ЗМІ після закінчення колегії, йдеться у прес-релізі Управління у справах преси та інформації ОДА.

Нагадаємо, пропозицію передушити пресу до 2015-го виніс мер міста Краматорська Геннадій Костюков, незадоволений тим, що вони "пишуть гидоту про перших осіб держави". Виступ на адресу журналістів від Костюкова прозвучав під час спілкування голови ОДА Андрія Шишацького з мерами міст обласного підпорядкування 28 лютого. Із зали викрикнув невідомий учасник засідання: "Давити їх, та й усе!".

"У публікації також наводиться некоректне висловлювання іншого чиновника (без вказівки імені та прізвища), і реакція на це висловлювання голови Донецької обласної державної адміністрації Андрія Шишацького. Вважаємо за необхідне повідомити, що ця розмова відбулася після засідання колегії, а приватна думка чиновника не відображає суті взаємодії регіональної влади зі ЗМІ", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після колегії губернатор залишив глав міст і районів, щоб проінформувати їх про вчорашнє засідання Кабміну і поговорити про нагальні регіональні проблеми. Глава регіону озвучив прохання журналістів бути більш відкритими, проводити прес-конференції, частіше спілкуватися з пресою.

"Слід визнати, що окремі висловлювання чиновників носили емоційне забарвлення. Андрій Шишацький вказав на те, що з пресою потрібно спілкуватися тісно і відкрито. Глава області Андрій Шишацький працює з пресою в режимі конструктивного діалогу, який, на думку губернатора повинен вестися в правовому руслі", - зазначили в Донецькій ОДА.

"В основу законодавства про ЗМІ повинні лягти принципи еталона демократії - США, - сказав голова Донецької ОДА. - Я прихильник того, щоб запустити процес законодавчого регулювання. Але він обов'язково повинен пройти повноцінну професійну та громадську експертизу".

Зараз ви читаєте новину «У Донецькій ОДА визнали, що мер Краматорська висловився емоційно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути