понеділок, 13 лютого 2012 15:35

У ЦВК сперечаються через київські округи - ЗМІ

У ЦВК сперечаються через київські округи - ЗМІ

Центрвиборчком у рамках підготовки до парламентських виборів ділить Україну на виборчі округи. Кількість округів має бути затверджено не пізніше 10 квітня, кордони - до 30 квітня.

У Центрвиборчкомі існують розбіжності щодо поділу Києва на виборчі округи в рамках підготовки до парламентських виборів, пише ZN.UA.

2,1 млн столичних виборців відповідно до нового закону про вибори мають бути поділені на 13 округів. Однак у законі є й інша норма: 400 тис. виборців, які голосують за кордоном, "приплюсовуються" до столиці.

У ЦВК точаться суперечки, чи створювати для зарубіжних виборців три окремі округи, чи "приплюсувати" їх до вже сформованих округів, перевищивши норму щодо максимальної кількості виборців на окрузі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦВК: На парламентські вибори не вистачає 400 мільйонів

"Рішення про кількість округів для кожного регіону ми повинні прийняти за 200 днів до дня голосування, а ділянки, зокрема і зарубіжні, формуються за 190. Тобто, на момент визначення кількості округів ще не буде зарубіжних ділянок, які ми повинні будемо рівномірно розподілити по округах Києва", - зазначає член ЦВК Михайло Охендовський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори 2012 року коштуватимуть бюджету понад 1,2 млрд грн

"Але якщо ми приплюсуємо ділянки до вже сформованих округів, то порушимо норму про допустиму чисельність виборців на окрузі", - уточнює інший член ЦВК Андрій Магера.

"Жодного протиріччя у цьому випадку немає. Таке виключення із загального правила закріплено самим законом", - ставить крапку в заочному діалозі Охендовський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин на виборах робитиме ставку на округа

Нагадаємо, відповідно до нового законодавства округи створюються з приблизно рівною кількістю виборців (в результаті отримуємо 225 округів в середньому по 160 тис. виборців; допустиме відхилення + -12%. Тобто максимальна кількість виборців в одномандатному окрузі становить близько 181 тис., а мінімальна - майже 142 тис.

Зараз ви читаєте новину «У ЦВК сперечаються через київські округи - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути