пʼятниця, 30 серпня 2013 22:55

"У цій угоді все влаштовує нашу сторону. Ми не кровожерливі" - журналісти задоволені вибаченням кривдників

"У цій угоді все влаштовує нашу сторону. Ми не кровожерливі" -  журналісти задоволені вибаченням кривдників
Ольга Сніцарчук. Фото: newsradio.com.ua

Потерпілі під час акції 18 травня в Києві журналісти заявляють про важливість публічного вибачення їх кривдників і вважають, що це стане прецедентом для тих, хто не поважає професію журналіста.

Про це сказала журналістка Ольга Сніцарчук , передає "Інтерфакс-Україна".

"У цій угоді все влаштовує нашу сторону. Ми не кровожерливі. Ми не хотіли з самого початку затягувати цей процес. Ми вважаємо зазначені покарання цілком допустимими і враховуємо те, що вони щиро розкаюються не тільки перед нами, а й перед усіма журналістами", - сказала Сніцарчук.

"Ми сподіваємося і сподівалися на це з самого початку, що цей процес просто припинить те, що особливо зараз посилюється в журналістській сфері", - підкреслила вона.

"Зараз стало якоюсь нормою поведінки нападати на журналістів ... ми не хочемо, щоб це тривало, і ми сподіваємося, що щире каяття цих людей у ??тому, що вони вчинили, посприяє вихованню тих людей, які вважають таку норму поведінки адекватною" , - додала журналістка.

У свою чергу Содель зазначив: "Вони визнали свою провину в тому, що вони перешкоджали нам працювати, те, до чого всі ставилися скептично з самого початку - це дуже важливо".

При цьому журналісти нагадали, що підсудні раніше не визнавали своєї провини.

"Це прецедент і навіть для чиновників, які заважають журналістам працювати і уникають відповідальності" , - констатувала Сніцарчук.

Як відомо, Вадим Тітушко, Михайло Пшук і Сергій Приходько, які звинувачуються у побитті журналістів, уклали мирову угоду з потерпілими журналістами.

За підозрою у нападі на журналістів  18 травня в центрі Києва був затриманий Вадим Титушко. Він був у складі групи з близько 50 осіб, які влаштували бійку зі свободівцями на Великій Житомирський.

Співробітники міліції "проявили нерішучість" під час інциденту з побиттям журналістів Ольги Сніцарчук та Влада Соделя.

Зараз ви читаєте новину «"У цій угоді все влаштовує нашу сторону. Ми не кровожерливі" - журналісти задоволені вибаченням кривдників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути