середа, 08 вересня 2010 18:35

У Черновецького неможливо забрати його повноваження - Попов

У Черновецького неможливо забрати його повноваження - Попов

Перший заступник голови Київської міськадміністрації Олександр Попов пояснив, що зміни до закону про столицю не передбачають розподіл повноважень глави КМДА та мера міста (наразі обидві посади обіймає Леонід Черновецький).

"Відповідно до того закону, який напередодні було ухвалено, це неможливо", - заявив Попов в інтерв"ю журналістам у середу, 8 вересня.

"У нас в управлінні містом не змінилася ситуація", - додав чиновник.

За його словами, в Києві, як і раніше, обраний на всенародних виборах столичний міський голова автоматично призначається президентом на посаду голови КМДА.

Аналітики також застерегли від неправильного трактування нового закону. Директор "Інституту міста" Олександр Сергієнко пояснив, що "закон не вніс нічого нового до законодавства", а Конституційний суд 2003 року визначив, що "Київську міську державну адміністрацію має очолювати лише особа, обрана Київським міським головою" і це рішення має однакову силу з нормами Конституції".

Єдиний шлях для законного призначення іншої особи це – відокремлення КМДА від виконавчого органу Київради, які зараз об"єднані в один. Київ сьогодні – єдине місце в країні, де рада не має свого власного, незалежного від державного, виконавчого органу.

Як відомо, 7 вересня Верховна рада ухвалила закон "Про столицю України - місто-герой Київ", яким Київській міськраді надається право ухвалювати рішення про створення або нестворення районних рад столиці.

Серед інших змін автори внесли до закону додаткову статтю 10-1 "Київська міська державна адміністрація".

Згідно з її текстом:

1. Виконавчим органом Київської міської ради є Київська міська державна адміністрація, яка паралельно виконує функції державної виконавчої влади, які є особливістю здійснення виконавчої влади в місті Києві.

2. Голова Київської міської державної адміністрації призначається президентом в порядку, передбаченому Конституцією та законами України.

Інтерфакс-Україна, УНІАН

Зараз ви читаєте новину «У Черновецького неможливо забрати його повноваження - Попов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути