вівторок, 22 листопада 2011 12:46

У Черкасах аудіо-візуально відтворили Помаранчеву революцію
8

Депутати Черкаської обласної ради від фракції "Батьківщина" залишили сесію обласної ради в знак протесту проти політичних репресій в Україні. Голова обласної організації "Батьківщина" Анатолій Бондаренко з трибуни зачитав заяву, присвячену Дню свободи, повідомив кореспондент Gazeta.ua.

"У День свободи ми хочемо показати всім, що свобода залишається для нас найголовнішою цінністю, і ми продовжимо всіма силами за неї боротись. Ми закликаємо в День свободи наших колег депутатів, усіх черкащан стати вільними. Від страху, від ілюзій, від будь-яких зобов'язань перед цією владою", - йдеться у заяві.

Після цього усі депутати-бютівці, присутні в залі, встали зі своїх місць і оголосили, що покидають сесію. На своїх місцях вони розгорнули великий плакат "Україні-Юлі волю".

Голови обласної адміністрації Сергія Тулуба у цей час у сесійній залі не було. Він вийшов відразу після виконання державного гімну.

У цей час представники об'єднаної опозиції під приміщенням Будинку рад влаштували міні-Майдан. Розгорнули намети, тримали написані від руки гасла "Зека геть" та "Свободу політв'язням", скандували гасло "Свободу не спинити". Опозиціонер Володимир Матюша барабанив по залізній бочці. Цей стук було чути на сесії.

"На кожну злочинну владу чекає свій майдан. Ми хочемо про це нагадати нинішній владі", – зазначив координатор обласних опозиційних сил Леонід Даценко.

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах аудіо-візуально відтворили Помаранчеву революцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути