пʼятниця, 13 серпня 2021 17:32

У центрі Києва расисти накинулися на Беленюка

У центрі Києва расисти накинулися на Беленюка
Нападники викрикували образливі речі типу: "чорна мавпа щось знає про патріотизм?!" та "вали до Африки!". Фото: LIGA.net

У центрі Києва невідомі напали на олімпійського чемпіона й народного депутата Жана Беленюка. Намагалися спровокувати бійку, ображали його через колір шкіри. Про це повідомив спортсмен.

"Кілька хвилин тому невідомі молодики підійшли до мене в центрі Києва, на Печерську. Намагалися спровокувати конфлікт. Викрикували образливі речі типу: "чорна мавпа щось знає про патріотизм?" і "вали в Африку". Дякувати Богу, до бійки не дійшло, зі мною все гаразд", - написав Беленюк у соцмережі.

Однак депутат поставив питання до української громадськості: "Цікаво, чи українець я для своєї держави? Які критерії патріотизму в ній є? Наскільки олімпійський чемпіон може безпечно почуватися у своїй Батьківщині й у рідному місті? І чи нормально в європейській державі чути образливі речі людям, які кладуть життя на її прославляння?".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Беленюк станцював гопак після золота на Олімпіаді

У фіналі олімпійського турніру з греко-римської боротьби у ваговій категорії до 87 кг Беленюк переміг угорця Віктора Лорінца – 5:1.

На позачергових парламентських виборах в Україні 2019 року Беленюка обрали народним депутатом дев'ятого скликання за партійним списком №10 від партії "Слуга народу".

Зараз ви читаєте новину «У центрі Києва расисти накинулися на Беленюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути