вівторок, 17 липня 2012 18:04

Спецтема: Боротьба за "мову"

У БЮТі думають, що голосування за спікера буде сфальшоване

У БЮТі думають, що голосування за спікера буде сфальшоване
Володимир Бондаренко каже, що одностайності у питанні зміни спікера нема. Фото: obozrevatel.com

Опозиція не приймала спеціального рішення з приводу голосування за відставку спікера Володимира Литвина.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "бютівець" Володимир Бондаренко.

"Тут є різні думки. Одна з них, яку зокрема і я висловлюю, полягає в тому, що голосування в будь-якому випадку буде сфальшоване. І неважливо, буде опозиція в залі чи ні. Все буде залежати від тієї ситуації, яка складається у Верховній Раді – Партії регіонів треба провести спікера для підписання як мовного, так і інших законопроектів", - зазначив він.

Політик припускає, що опозиція не піде на позачергову сесію, яка має відбутися наприкінці липня, тому що в цьому немає необхідності.

Коментуючи заяву керівника центрального виконкому партії "Наша Україна" Сергія Бондарчука про те, що відставка Литвина вигідна тільки владі і може призвести до того, що Верховна Рада "остаточно перетвориться у кишеньковий орган" ПР, депутат наголосив: "Конституційний суд ухвалив рішення про те, що за призначення та зняття голови Верховної Ради можна голосувати простою більшістю картками. Це було зроблено для фальсифікацій. А от якби залишилася регламентна норма про голосування двома третинами депутатів бюлетенями, за звільнення Литвина голосів би не набралося. Але українська влада сьогодні не дотримується регламентних правил, законів та Конституції. Думка Бондарчука цікава, але інтерес викликає інше: чому "Наша Україна" розпочала таку активну діяльність? Наскільки мені зрозуміло, там може бути гра на одну руку. Бо чим більше опозицій, тим владі вигідніше".

Бондаренко вважає, що владі однаково, кого із парламентської більшості оберуть на посаду спікера. "Для них це має бути нелегітимна особистість, яка позбавлена будь-яких моральних принципів і готова зробити все, що накажуть. Ця людина буде абсолютно несамостійною. Тому тут найкраще підходить Адам Мартинюк. Він уже продемонстрував, що у нього мораль – нижче плінтуса. А отже і є форматним для Партії регіонів. Сергія Гриневецького можуть зробити його замом. А от про проблеми легітимності і міжнародний імідж влада давно не думає. Вона продемонструвала, що плювати хотіла як на Європу, так і Азію. Показує, що її вектор – це Китай", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «У БЮТі думають, що голосування за спікера буде сфальшоване ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути