понеділок, 09 квітня 2012 17:25

У БЮТ радять згадати лихі 90-ті: "Кому зараз належить власність вбитих бізнесменів?"

У БЮТ радять згадати лихі 90-ті: "Кому зараз належить власність вбитих бізнесменів?"
Сергій Соболєв нагадав, як "донецькі" отримували бізнес у 90-ті. Фото: operkor.wordpress.com

Справжні замовники вбивства Євгена Щербаня - ті, хто отримав його бізнес після вбивства.

Про це сказав заступник глави фракції БЮТ у Верховній Раді України Сергій Соболєв, коментуючи заяву першого заступника генерального прокурора Рената Кузьміна щодо підозр прокуратури в причетності Юлії Тимошенко до вбивств донецьких бізнесменів.

"Те, що наговорив Ренат Кузьмін, говорить про те, що ця людина підпадає під дію Кримінального та Кримінально-процесуального кодексу. Ця людина нестиме відповідальність за всі сказані слова", - наголосив Соболєв.

Говорячи про підозри Генпрокуратури, Соболєв зазначив, що для того, щоб визначити замовника вбивства Щербаня, потрібно перевірити, кому дісталася його власність в результаті вбивства. "Нехай згадають всі масові вбивства на Донбасі. Нехай перевірять, кому дісталася власність Момота (донецький бізнесмен, був убитий за кілька місяців до вбивства Щербаня) - чи не Ринату Ахметову? Кому дісталася власність заводу Сармат - чи не Ринату Ахметову? А кому дісталася власність всіх інших бізнесменів, убитих у Донецьку? Кому дісталася власність Алека Грека? Хто сьогодні власник клубу "Шахтар"?, - сказав політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кузьмін запевнив, що у ГПУ є достатньо доказів причетності Тимошенко до вбивства Щербаня

"Бютівець" розповів, що для того, щоб встановити цю інформацію, опозиція запропонувала створити в парламенті ТСК. "Давайте встановимо, як донецькі отримували свій бізнес в лихі 1990-ті. І, коли ми отримаємо відповідь на це питання, то ми дізнаємося, хто стоїть за вбивством Щербаня", - зазначив політик.

Він зазначив, що розслідуванням цих справ займеться наступний генеральний прокурор. "А Кузьмін і ця прокуратура відповість за всі свої рішення", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко неодноразово зверталася за допомогою до кіллерів - Кузьмін

Нагадаємо, раніше перший заступник голови Генпрокуратури Ренат Кузьмін в ефірі телеканалу Інтер заявив, що прокуратура перевіряє інформацію про можливу причетність екс-прем'єр-міністрів Павла Лазаренка та Юлії Тимошенко до двох вбивств. "Крім вбивства Щербаня, ми перевіряємо версії про причетність Лазаренка і Тимошенко до вбивства донецького бізнесмена Момота і Гетьмана", - заявив Кузьмін.

Зараз ви читаєте новину «У БЮТ радять згадати лихі 90-ті: "Кому зараз належить власність вбитих бізнесменів?"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

97

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути