субота, 07 квітня 2012 00:58

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Кузьмін запевнив, що у ГПУ є достатньо доказів причетності Тимошенко до вбивства Щербаня

Кузьмін запевнив, що у ГПУ є достатньо доказів причетності Тимошенко до вбивства Щербаня
Ренат Кузьмін. Фото: www.president.gov.ua

Заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін запевнив, що є достатньо доказів причетності Юлії Тимошенко до вбивства Євгена Щербаня.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Інтер".

"Є свідки, які прямо називають Лазаренка і Тимошенко організаторами, замовниками, і людьми, які профінансували це вбивство", - запевнив він.

Заступник генпрокурора підкреслив, що ця інформація існувала вже 10 років.

"Ця інформація з'явилася не вчора. Цій інформації 10 років. Цю інформацію знали слідчі 10 років тому. Але вона, на жаль, ретельно приховувалася від громадськості з причин цілком зрозумілих", - пояснив він.

"Крім того, ми встановили, що гроші, якими користувалася Тимошенко для покупки собі коштовностей, хутра, машин, для оплати ресторанів, готелів та інше, ці гроші вона використала з рахунку, з якого були перераховані гроші за вбивство Щербаня. Це один і той же рахунок фірми, яка повністю контролювалася Тимошенко",-розповів Кузьмін.

"Є це доказом чи ні? Є. І багато інших підтвердження цього є", - додав він.

Кузьмін також розповів, що син убитого Євгена Щербаня Руслан Щербань надав прокуратурі додаткові відомості, що підтверджують цю версію.

"Сьогодні прокуратура не стверджує: вбивця Тимошенко чи ні. Ми говоримо тільки про те, що в прокуратуру надійшли відомості, що свідчать про можливу причетність Тимошенко і Лазаренка до вбивства Щербаня. І ці дані повинні бути ретельно перевірені. Більше того, ми не можемо по-іншому. Ми зобов'язані то перевіряти", - зазначив він.

Заступник генпрокурора додав, що ГПУ допитала свідка по справі, який прямо заявив про те, що він в 2005 році, перебуваючи на території США зробив заяву американського уряду про те, що Тимошенко і Лазаренко в змові скоювали злочини на території України, в тому числі, замовляли вбивства.

І ці дані, на думку свідка, мають спец-служби США.

"Я підписав відповідні запити в США з цього приводу. Ці дані ми перевіряємо", - підкреслив Кузьмін.

Зараз ви читаєте новину «Кузьмін запевнив, що у ГПУ є достатньо доказів причетності Тимошенко до вбивства Щербаня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути