четвер, 01 березня 2012 13:20

У БЮТі переконані: ціни на воду підвищилися через керівників-"регіоналів"

У БЮТі переконані: ціни на воду підвищилися через керівників-"регіоналів"

Підвищення цін на воду для населення пов'язане з приходом на керівні посади у розподільчих мережах діячів з Партії регіонів.

Про це заявив міністр регіонального розвитку та ЖКГ Опозиційного уряду Володимир Бондаренко, повідомляє партія "Батьківщина".

За його словами, підвищення цін на воду та інші комунальні послуги не може бути єдине для всієї України. Бондаренко пояснив, що ціна на воду залежить як мінімум від трьох факторів: джерела походження (артезіанська, річкова тощо), ступеню очистки, дальності транспортування до споживача.

"Підвищення ціна на воду з 1 березня свідчить про те, що ніхто глибоко не аналізував цей процес. У Києві, наприклад, вода не може коштувати 3 гривні - вона дешевша", - заявив Бондаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарифи на воду підвищать ще п'ять разів цього року - експерт

"Я особисто багато років намагаюсь дізнатись баланс споживання води киянами, але ця інформація ретельно приховується", - підкреслив депутат.

"Ми проводили експеримент у двох однакових будинках, де є лічильники води і де немає. У будинку, де стоять лічильники, середнє споживання води в середньому 3 кубометри на 1 людину на місяць, а у будинках, де громадяни сплачують за воду за розрахунковою системою –  від 10 кубів і більше", - розповів Бондаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні в Україні підвищилися тарифи на воду

За його словами, таким чином у системі водопостачання відбуваються маніпуляції, які починаються від водозабору води та закінчуючи квартирами громадян, які сплачують за все це.

Бондаренко вважає основною проблемою відсутність у державі системи об'єктивного обліку житлово-комунальних послуг, визначення реальних цін на ці послуги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Питання про тарифи на тепло та воду зависло в повітрі - член Нацкомісії

"Бютівець" також повідомив, що готує низку депутатських запитів до прем'єр-міністра, міністра житлово-комунального господарства та до Генпрокуратури щодо маніпуляцій навколо підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, зокрема, на водопостачання.

Зараз ви читаєте новину «У БЮТі переконані: ціни на воду підвищилися через керівників-"регіоналів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути