середа, 01 червня 2011 13:17

Азаров навів неправильні тарифи на воду в регіонах

Азаров навів неправильні тарифи на воду в регіонах

Між регіонами Україні тарифи на послуги ЖКГ сильно розрізняються.

Про це повідомив прем'єр Микола Азаров під час розширеного засідання уряду за участю Президента Віктора Януковича.

"Хочу навести деякі цифри, які наочно демонструють неприйнятне ціноутворення і розбіжність собівартості в 5,5 разів. Так, ціна на один кубометр води коливається від 1 грн 42 коп. у Дніпропетровській області до 7 грн 70 коп. у Луганській обл. Собівартість 1 Гкал теплопостачання коливається від 225 грн у Миколаївськый до 400 грн в Івано-Франківській обл. Не менш строката картина ціноутворення з утримання будинків і прибудинкових територій ", - сказав він.

"Здавалося, як може істотно відрізнятися прибирання територій у Києві та Ужгороді. Наприклад, собівартість утримання 1 кв. м житла коливається від 69 коп. у Закарпатській області до 3 грн 75 коп. у Києві. В Кіровоградській обл. чиновники зробили воду дійсно "золотою". Собівартість 1 куб. м води - 17 грн, а це в 6 разів більше, ніж у середньому по Україні. Поруч в Олександрії ця собівартість склала 2 грн 50 коп", - додав Азаров.

Зазначимо, що прем'єр-міністр навів неправдиві дані про комунальні тарифи. Так, у Дніпропетровську кубометр води коштує 3,72 грн (і ще 2,50 грн за водовідведення). В області ціни коливаються від 6 до більш ніж 9 грн. Ціну в Олександрії прем'єр зменшив більш ніж в 3 рази: сумарно "куб" води там коштує 8,24 грн.

Зараз ви читаєте новину «Азаров навів неправильні тарифи на воду в регіонах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути