середа, 16 листопада 2011 18:24

У БЮТі хочуть, аби у столиці балом правила Київрада, а не Попов

У БЮТі хочуть, аби у столиці балом правила Київрада, а не Попов

Київська влада потребує перерозподілу відповідальності, але не у рамках Київська міськдержадміністрація (КМДА) - Кабмін, а у рамках КМДА - Київрада.

Таку думку Gazeta.ua висловив голова постiйної комiсiї з питань культури та туризму Київради, бютівець Олександр Бригинець, коментуючи пропозицію голови КМДА Олександра Попова розширити повноваження Київміськдержадміністрації у сфері охорони культурної спадщини.

"Зараз йдеться про перерозподіл повноважень між центральними органами влади і місцевими. Найбільші повноваження повинні бути у київської громади, а не у чиновників. Адже найбільшу відповідальність повинні нести обрані мер та Київрада, а не призначений зверху голова КМДА", - вважає столичний депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попов попросив у Януковича розширити свої повноваження

Бригинець зауважив, що ані чиновники із КМДА, ані посадовці з Кабміну не є обраними і фактично не представляють виборця.

"Вони не несуть відповідальності перед громадою. Натомість той же Попов намагається догодити тому, хто його призначив, а не мешканцям Києва. Якщо він завдасть шкоди громаді, але при цьому догодить своєму начальнику, то останній зробить усе можливе для того, щоб цей чиновник і далі процвітав на своїй посаді", - упевнений представник Київради.

На його думку, перерозподіл відповідальності столичної влади потрібний, але не у рамках КМДА - Кабмін, а у рамках КМДА - Київрада.

Зараз ви читаєте новину «У БЮТі хочуть, аби у столиці балом правила Київрада, а не Попов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути