пʼятниця, 04 лютого 2011 17:43

У БЮТ не виключають, що Тимошенко сяде за грати

У БЮТ не виключають, що Тимошенко сяде за грати

Заступник голови Комітету ВР з питань європейської інтеграції, "бютівець" Степан Курпіль не виключає, що лідера "Батьківщини" Юлію Тимошенко можуть посадити за грати.

Про це він заявив у коментарі кореспонденту Gazeta.ua.

Зокрема, Курпіль нагадав, що у справі кіотських грошей і прем'єр Азаров, і аудит підтвердили, що "гроші ніде не використовувалися, що вони лежать на спецрахунку".

"Слідчі не дуже орієнтуються у фінансових тонкощах бюджетного процесу. Вони переплутали спеціальний рахунок з єдиним казначейським рахунком. Це різні речі. І коли з'ясувалось, що з того виходить повний пшик, вони вирішили проти Тимошенко відкрити ще одну справу по машинах", - сказав політик.

За його словами, ці машини були закуплені за рішенням уряду як автомобілі з посиленим кузовом для того, щоб вони могли працювати у сільській місцевості і використовувались для того, аби лікар міг приїхати до хворого, або для того, щоб хворого доставили до лікарні.

"На ці машини пішло зовсім не багато грошей - 12,5 млн. Це приблизно 12 тис.доларів на машину. Машини купувались за зниженими цінами. Навіть якщо тут були б порушення, то Тимошенко не може відповідати за колективне рішення уряду. Але порушень там не було", - висловив упевненість Курпіль.

Він припустив, що виклики Тимошенко до Генпрокуратури через день - це "ознака знущання і психічного впливу" на лідера БЮТ.

За словами опозиціонера, завершення кримінальних справ проти Тимошенко залежить від того, як будуть на це реагувати українське суспільство і Захід.

"Лідери західних країн реагують вкрай негативно на застосування права, коли своїм - усе, а ворогам - закон. Але у нашому випадку навіть закон не застосовують", - вважає нардеп.

Крім того, він зазначив, що, якщо буде вказівка від президента Януковича про те, що слід засудити Тимошенко, навіть незважаючи на відсутність підстав, суд може прийняти таке рішення.

"Покарання може бути умовним, а можуть і за грати кинути. Я думаю, що це буде ще одним цвяхом, забитим у труну нинішньої влади", - резюмував Курпіль.

Зараз ви читаєте новину «У БЮТ не виключають, що Тимошенко сяде за грати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

63

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути