вівторок, 25 серпня 2009 14:30

У БЮТ кажуть, що Конституція від Ющенка - кучмівська

У БЮТ кажуть, що Конституція від Ющенка - кучмівська
Президентський указ про всенародне обговорення конституційних змін - звичайна піар-кампанія Президента напередодні виборів. Таку думку висловив народний депутат від БЮТ Володимир Бондаренко.

"Сьогодні Президентові, йдучи на вибори, нічого сказати з приводу його п"ятирічного терміну правління, тому як результат своєї роботи він хоче винести документ, який Леонід Кучма виносив ще у 2004 році. У цьому документі теж був двопалатний парламент, у ньому також було скорочення кількості депутатів, проти якої свого часу боровся сам Віктор Ющенко", - підкреслив він.

Безумовно, такі документи, як Конституція вимагають широкого обговорення, але будь-які спроби прийняти її методом проведення рішення через референдум є фарсом, вважає нардеп.

"Оскільки можуть бути надзвичайно різні думки навколо окремих положень і статей Основного закону, обговорити на референдумі можна два-три питання, але в цілому голосувати за Конституцію як за цілісний документ, неможливо", - додав Бондаренко.

На уточнююче питання, чи буде БЮТ до президентських виборів ініціювати внесення змін до Основного закону, політик відповів: "Зараз не час взагалі піднімати конституційну тематику, ось коли в Україні з"явиться новий президент, тоді можна буде про це говорити на базі тих змін, які стануться у владі. Тому майбутні президентські, а потім парламентські вибори скажуть нам, чи буде можливість прийняти нову Конституцію чи ні".

Нагадаємо, вчора Ющенко заявив, що підпише указ про винесення на загальнонаціональне обговорення свого проекту Конституції, передає ІМК.

Зараз ви читаєте новину «У БЮТ кажуть, що Конституція від Ющенка - кучмівська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути