Ексклюзиви
пʼятниця, 22 грудня 2017 19:48

У БПП починається шторм

У БПП починається шторм
Петро Порошенко не виявився провідним лідером, а людиною, яка працює на себе, вважає політолог Віктор Небоженко. Фото: ukrafoto.com

У фракції БПП починається формування мікрогруп. До цього призвела політика президента Петра Порошенка. Про це Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Починається шторм. Побачимо, як тікають за кордон з інформацією про Адміністрацію президента, корупційні схеми з його оточення, якихось депутатів, чиновників. Починається диференціація правлячої групи.

Проблема Порошенка в тому, що сконцентрувавши владу за чотири роки, він не дав для української еліти якогось адекватного курсу. Ніхто не знає, куди він йде. Поєднання олігарха з президентством змушує його відволікатися на комерційні схеми. І люди це відчувають - не тільки, ті хто внизу, а й зверху. Починають не так розбігатися, скільки формувати свої мікрогрупи впливу. Швидше за все підуть кудись. Привід може бути який завгодно - конфлікт Луценка з НАБУ або міністром економіки, навколо Привату.

Порошенко не виявився провідним лідером, а людиною яка працює на себе.

Зробив двовладдя у фракції - всі знають, що потрібно йти до Кононенка, Березенка і так далі. Це нерозумно, так політики не діють. Але це в дусі Петра Олексійовича - кого слухати, легендарну Луценко або Кононенка? Фракція мало бере участі у прийнятті рішень і до того ж має кілька різних начальників.

Таке відчуття, що Порошенко ніколи не займався політичним менеджментом", - сказав Небоженко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко може програти

Народні депутати Віктор Кривенко та Павло Кишкар вийшли з президентської фракції Верховної Ради "Блок Петра Порошенко".

Зараз ви читаєте новину «У БПП починається шторм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути