Ексклюзиви
понеділок, 08 вересня 2008 15:34

У Балоги відреагували на звинувачення Тимошенко

Сьогоднішні заяви Юлії Тимошенко, зроблені у надзвичайно емоційній нервовій тональності, свідчать про те, що громадськість і країна не підтримують той сценарій, який Прем"єр зобов"язалася Кремлю виконувати щохвилини, а саме – створення коаліції БЮТ і Партії регіонів.

Про це повідомив заступник Глави Секретаріату Президента України Андрій Кислинський.

За його словами, порушення коаліційної угоди, викривлення слів своїх партнерів по демократичній коаліції і звинувачення в усіх бідах Президента обрані Прем"єром як завіса реального сценарію, який втілюється щохвилини. Його метою є суттєве ослаблення влади в Україні.

"Кожного дня цей план активно просувають Партія регіонів та Блок Юлії Тимошенко в інтересах Росії", – сказав Кислинський.

"Після подій у Грузії, де Росія спробувала зламати політичну еліту військовою силою, в Україні Кремль застосував більш тонкий сценарій для вирішення своїх геополітичних завдань: просто уміло зманіпулював українськими політиками", – резюмував він.

Кислинський акцентував, що невипадково події в українському парламенті були злагоджено зіграними ПР та БЮТ напередодні важливих для Української держави міжнародних подій – саміту Україна – ЄС, саміту НАТО та візиту Віце-президента США. І це ще одне додаткове свідчення щохвилинно, детально прорахованого сценарію.

"Можна прогнозувати, що вчинені двома політичними силами дії шокують наших міжнародних партнерів своїм цинізмом, абсолютним ігноруванням конституційних норм та знищенням політичних домовленостей всередині демократичної коаліції", – сказав Кислинський.

На його переконання, однією з ланок відповідного сценарію було заплановано обрання лідера ПР Віктора Януковича на посаду Голови Верховної Ради. Таку пропозицію зробила лідер БЮТ Юлія Тимошенко своїм новим політичним союзникам. Янукович прийняв цю пропозицію, погодившись стати другим номером у новому політичному форматі.

Юлія Тимошенко зовсім не приховує свого наміру узаконити коаліцію з Партією регіонів. Тому вона почала заздалегідь апелювати до патріотичного електорату західного та центрального регіону, стверджуючи, що і разом з Віктором Януковичем вона відстоюватиме інтереси України.

"Це буде неможливе з політичною силою, яка виступила за визнання незалежності Південної Осетії і Абхазії", – сказав Андрій Кислинський.

"На жаль, Прем"єр -міністр, яка має виконувати рішення РНБО та свого ж уряду, фактично саботує рішення української влади щодо врегулювання діяльності ЧФ РФ, посилаючи сигнали про те, що в Росії є вірні союзники всередині України, готові діяти в її інтересах", – додав заступник Глави Секретаріату.

Зараз ви читаєте новину «У Балоги відреагували на звинувачення Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути