Ексклюзиви
вівторок, 16 лютого 2021 21:31

У Байдена слідкують за спробою звільнити Ситника

У Байдена слідкують за спробою звільнити Ситника
Радник Байдена опублікував у Twitter статтю, що стосується Ситника. Фото: zn.ua

Зовнішньополітичний радник президента США Джо Байдена Майкл Карпентер слідкує за спробою звільнити директора НАБУ Артема Ситника за допомогою зміни законодавства.

Він виклав у Twitter посилання на публікацію Kyiv Post про особисту зацікавленість президента Володимира Зеленського в звільненні Ситника. До свого допису Карпентер додав емодзі "очі", повідомляє "Дзеркало тижня".

На цей допис звернув увагу голова правління "Центру протидії корупції" Віталій Шабунін.

"На скрині ви бачите свіжий твіт Майкла Карпентера - одного з ключових зовнішньополітичних радників Байдена щодо Росії, України, Євразії. Профільні експерти та журналісти добре знають його ім'я і вплив", - написав він у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАБУ є проєкти підозр на соратників Порошенка

2017 року Карпентер був співробітником Міністерства оборони США. Тоді він критикував спроби тодішньої влади звільнити Ситника шляхом формування лояльної комісії для аудиту НАБУ. Карпентер обіцяв добиватися згортання допомоги Україні в разі зняття Ситника з посади.

"Зеленський повинен прямо завтра звільнити людей, які штовхають у прірву і його, і всю країну. Ці люди загрожують національній безпеці України значно більше всіх шаріїв разом узятих", - додав Шабунін.

Кабмін підготував законопроєкт, який дозволяє звільнити директора НАБУ Артема Ситника. Запропонована процедура також гарантує президенту Володимиру Зеленському обрання підконтрольного йому директора НАБУ, повідомив голова ЦПК Віталій Шабунін.

Зараз ви читаєте новину «У Байдена слідкують за спробою звільнити Ситника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути