Ексклюзиви
середа, 12 січня 2011 10:15

У Януковича оголосили про остаточну відміну геройства Бандери

У Януковича оголосили про остаточну відміну геройства Бандери

Постановою Донецького окружного адміністративного суду від 2 квітня 2010 року був задоволений позов громадянина Володимира Оленцевича до Президента України Віктора Ющенка, третя особа – Степан Бандера, про визнання незаконним та скасування президентського Указу "Про присвоєння С.Бандері звання Герой України". Указ скасовано.

Про це повідомляє прес-служба голови держави Віктора Януковича.

Також, у повідомленні йдеться про те, що ухвалою Донецького апеляційного адміністративного суду від 23 червня 2010 року постанову Донецького окружного адміністративного суду від 2 квітня 2010 року залишено без змін. Рішення набуло законної сили.

На постанову суду апеляційної інстанції подано низку касаційних скарг до Вищого адміністративного суду України.

Нагадаємо, 20 січня 2010 року Президент України Віктор Ющенко підписав Указ, в якому присвоїв звання Героя України головному провіднику Організації українських націоналістів Степану Бандері.

Раніше Донецький окружний адміністративний суд та Донецький апеляційний адміністративний суд уже двічі - у квітні та червні минулого року - приймали рішення про незаконність Указу Президента про присвоєння С. Бандері звання Героя України.

Слід також зазначити, що сьогодні Вищий адміністративний суд буде приймати рішення щодо скасування Указу Президента В. Ющенка про присвоєння почесного звання Героя України головнокомандувачу УПА 1942-1950 років Роману Шухевичу.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Януковича оголосили про остаточну відміну геройства Бандери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

85

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути