Ексклюзиви
пʼятниця, 08 жовтня 2010 11:00

У Януковича риють яму Литвину

У Януковича риють яму Литвину

Адміністрація президента хоче спростити процедуру звільнення спікера.

За інформацією газети Дело, в новому регламенті Ради буде передбачена норма, згідно до якої главу парламенту можна буде звільнити 226 голосами незалежно від кількості депутатів, які отримали бюлетені для таємного голосування.

Як відомо, згідно з регламентом, який діяв до рішення Конституційного Суду, спікера звільняли з посади простою більшістю голосів. Проте бюлетені для голосування повинні були отримати на руки не менше 300 парламентарів.

Як зазначає видання, "така норма дозволяла главі Верховної Ради більш впевнено себе почувати - адже 300 депутатів зібрати у парламенті для вирішення того чи іншого питання завжди складно".

"Тепер же на Банковій вирішили, що спікер може бути звільнений з посади 226 голосами незалежно від кількості депутатів, що беруть бюлетені для голосування", - пише видання.

Один з членів комісії з адаптації законодавства до Конституції 1996 року, депутат від НУ-НС Руслан Князевич заявив: "Я думаю, що така ідея виникла в адміністрації президента з тим, щоб у будь-яку хвилину мати важелі для зняття спікера з посади".

У свою чергу, глава фракції Блоку Литвина в парламенті Ігор Шаров: "Норма про те, як повинні знімати спікера, залишиться незмінною".

Разом з тим, член Партії регіонів Владислав Забарський виступає за реалізацію сценарію Банкової: "Я думаю, що зупинюся на тому, щоб знімати і призначати спікера 226 голосами".

Нагадаємо, що Конституційний суд скасував політреформу, та повернув Віктору Януковичу повноваження, якими володів Леонід Кучма. У свою чергу, парламент ухвалив постанову про створення конституційної комісії стосовно адаптації законодавства до Конституції 1996 року.

7 жовтня парламент ухвалив нову редакцію закону про Кабмін.

Зараз ви читаєте новину «У Януковича риють яму Литвину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути