понеділок, 11 квітня 2011 12:19

У Януковича кажуть, що США безнадійно відстає від України

У Януковича кажуть, що США безнадійно відстає від України

Картина, відображена в звіті Держдепу США про корупцію в Україні, безнадійно застаріла.

Про це заявила радник президента Ганна Герман.

"Ситуація в Україні змінюється дуже швидко, і картина, яка мала місце ще рік тому, коли президент тільки вступив на свою посаду і почав боротьбу з корупцією, сьогодні виглядає зовсім інакше", - сказала вона.

За словами Герман, Генпрокуратура і СБУ щодня затримують десятки нині працюючих чиновників і за корупцію, і за зловживання.

"Ось перший-ліпший приклад: затримано главу депутатської фракції Київради Комарницького за корупцію, ціла група директорів хлібзаводу з Херсонської області притягнута до кримінальної відповідальності за ухиляння від сплати податків", - сказала вона.

"Тетяна Рудь - начальник Держінспекції з контролю за цінами Мінекономіки - затримана за вимагання хабарів, заступник глави Держкомітету ветеринарної медицини Олександр Жук також притягнутий за отримання хабарів", - додала Герман.

Екс-заступник Льовочкіна також нагадала, що Генпрокуратура розслідує справу проти Кучми та низки чиновників прокуратури.

"Все це дає нам підстави говорити про серйозну боротьбу з корупцією, яку веде президент Віктор Янукович", - підкреслила Герман.

Радник президента також заявила, що законодавство у сфері боротьби з корупцією часто змінюється, йде робота над Кримінально-процесуальним кодексом.

"І це дає серйозні підстави говорити про те, що картина, відображена в звіті Держдепу США, безнадійно застаріла", - зазначила Герман.

8 квітня на сайті Держдепу США був опублікований "Звіт про права людини: Україна, 2010 рік", в розділі "Посадова корупція і прозорість влади" якого зазначалося, що боротьба з корупційними проявами в України залишається неефективною і покарання за них застосовуються вкрай рідко.

Крім того, у звіті аналізується політична мотивація вибірковості судового переслідування за корупційні дії, а також хабарництво в правоохоронних і судових органах України.

Зараз ви читаєте новину «У Януковича кажуть, що США безнадійно відстає від України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути