понеділок, 17 вересня 2012 09:16

У Ялті Кучма розкритикував Ющенка і Януковича

У Ялті Кучма розкритикував Ющенка і Януковича
Леонід Кучма каже, що сьогоднішня влада затисла економіку так, що їй немає чим дихати. Фото: ura-inform.com

Другий президент Леонід Кучма звинувачує в зростанні цін на російський газ для України третього президента Віктора Ющенка. "Ініціатор всього цього - Віктор Ющенко, 100%", - сказав він в ході Ялтинської європейської стратегії.

"У квітні 2005 року президент Росії заїхав у гості до Віктора Андрійовича познайомитися. Побув у нього на дачі, той показав йому все і задав питання: припиняємо договір між Україною і Росією, де записана ціна 50 доларів", - розповів Кучма. За його словами, на другий день йому зателефонував Путін і запитав, чому Ющенко наполіг на розірвання цього договору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угоду про ЗВТ з країнами СНД ратифікували через вольове рішення Януковича -експерт

"Я йому показав", - сказав Кучма і покрутив біля скроні.

"Тоді було поставлено хрест на 50 доларах і ми дожили до 500. З чим всіх сердечно вітаю", - зазначив екс-президент.

Він також розкритикував владу за надмірно жорстку фінансову політику: "Ви затиснули економіку так, що дихати вже нічим".

"ЄС збирається гроші друкувати, викуповувати борги всіх проблемних країн. А ми радіємо, що у нас дефляція", - обурився Кучма.

"Ми набралися кредитів під Євро-2012. Ми так провели це Євро, що жоден інвестор до нас не прийшов. Вони нам не вірили ", - зазначив він.

Кучма також закликав кандидатів напередодні виборів не обіцяти зайвого. "Я з жахом згадую вибори 2004 року. Всі тоді теж обіцяли золоті гори. Зупиніться заради Бога", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін невдоволений непоступливістю України з економічних питань

Нагадаємо, раніше посол РФ в Україні Михайло Зурабов повідомив, що тема газових переговорів між Україною і Росією до виборів у Верховну Раду буде неактуальною, і Росія не висуватиме жодних пропозицій з цього питання. Україна третій рік безрезультатно веде переговори про зміну контракту на поставку газу з метою зниження ціни закупівлі мінімум до 250 доларів за тисячу кубометрів.

Ціна газу для країни в III кварталі 2012 року становить близько $ 426 за 1 тис. куб. м у порівнянні з $ 425 в II кварталі і близько $ 416 за 1 тис. куб. м в I кварталі.

Зараз ви читаєте новину «У Ялті Кучма розкритикував Ющенка і Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути