Ексклюзиви
субота, 05 серпня 2017 19:48

У Ахметова може з'явитися своя партія

У Ахметова може з'явитися своя партія
Нова партія Ахметова може називатися – "Індустріальна Україна". Фото: news.eizvestia.com

Український бізнесмен Рінат Ахметов може створити свою партію перед парламентськими виборами в 2019 році. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Підготовка до виборів: які партії будуть боротися за голоси південного сходу України".

"Одним з можливих варіантів "заходу" Ахметова на вибори паралельно з "Опоблоком" може бути реанімування партії "Сильна Україна". Тігіпко веде переговори з її передачі, але без особистої участі", – сказав РБК-Україна знайомий з тенденціями роботи всередині команди колишніх регіоналів політтехнолог.

Джерела РБК-Україна повідомили, що з лютого 2017 року близькі до Ахметова менеджери активно замовляли соціологам дослідження електоральних уподобань України. Разом з тим, отримані дані оприлюднені не були.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Філософ Олексій Панич: олігархи більше не мають монополії в Україні

"Робоча назва проекту – "Індустріальна Україна". Але там поки багато невизначених деталей. Команда Ахметова поки в стадії обговорення. По-перше, прізвища лідера нової партії – це велика проблема, по-друге – доцільності участі в новому проекті діючих політиків. Можливо, це буде команда абсолютно нових осіб за типом "Самопомочі" зразка 2014 року, тільки для сходу України", – сказало джерело.

Як повідомило джерело РБК-Україна, особливістю нової партії має стати різка антиросійська риторика.

За даними Центральної виборчої комісії, на проведення виборів президента України в 2019 році необхідно більше 2,3 млрд грн. Крім того, затверджено орієнтовні обсяги для включення до бюджетного запиту за програмою проведення виборів народних депутатів України на 2019 рік у сумі 1 млрд 857 млн 930 тис грн.

Олігарх Рінат Ахметов став найбагатшим громадянином України. Його статки становлять $2,2 млрд.

Зараз ви читаєте новину «У Ахметова може з'явитися своя партія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути