субота, 12 березня 2022 15:22

У 14 регіонах України відновлять навчальний процес

У 14 регіонах України відновлять навчальний процес
У регіонах, де безпечно, наступного тижня відновлять навчання у школах. Фото: ua.news

Бойові дії в окремих регіонах України продовжуються.

Головне завдання зараз - зберегти життя і здоров'я кожного українця. Про це заявив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

"Освітній процес ми маємо запустити хоча б у тих регіонах, де безпекова ситуація це дозволяє. З понеділка мають розпочатися в 14 областях. Решта приймають рішення щодо подальших дій у освітньому процесі", - зазначив міністр.

В частині регіонів зберігається загрозлива ситуація, по кілька разів на ень оголошується повітряна тривога. У зв'язку з цим Міністерство освіти і науки рекомендує, або тимчасове припинення освітнього процесу, або організацію освітнього процесу за дистанційною чи змішаною формою навчання, за погодження з військово-цивільними адміністраціями.

"За згодою одного з батьків, діти, які перемістилися в інші регіони, можуть продовжити навчання в школі за місцем тимчасового проживання, в будь-якому форматі", - додав Шкарлет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд вважає профтехосвіту перспективною і вкладатиме сотні мільйонів у її розвиток

З понеділка, 14 березня, відбудеться презентація Всеукраїнського розкладу онлайн, це інтерактивний розклад, який містить повний курс навчальних матеріалів з різних ресурсів.

"Ми напрацювали деякий алгоритм стосовно ЗНО і ДПА. Ми прийняли рішення про однарозову зміну алгоритму вступу до університетів та складання державної підсумкової атестації. Йдеться виключно про 2022 рік. Наразі ми розробляємо алгоритм цьогорічного вступу. З метою запобігання будь-яких проявів корупції, жодних іспитів у закладах вищої освіти не передбачається", - сказав міністр щодо ДПА і ЗНО 11 класів.

Пропозиції вже оприлюднили в законопроекті, який зареєстрований у Верховній Раді за номером 7132.

Росія о 4:00 24 лютого напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

25 лютого МОН рекомендувало призупинити навчальний процес та оголосити двотижневі канікули.

Зараз ви читаєте новину «У 14 регіонах України відновлять навчальний процес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути