середа, 09 лютого 2022 10:27

Уряд вважає профтехосвіту перспективною і вкладатиме сотні мільйонів у її розвиток

Уряд вважає профтехосвіту перспективною і вкладатиме сотні мільйонів у її розвиток
Заклади профтехосвіти є сучасними майданчиками для професійного та особистісного росту учнів. Фото:unsplash.com

У 2022 році планують створити навчально-практичні центри на суму 250 млн грн, запустити онлайн-платформу для дистанційного навчання, розробити близько 60 нових освітніх стандартів і передати майже 50% закладів професійної освіти на місцевий рівень.

Розвиток і популяризація професійної освіти є одним із ключових завдань держави, про це заявив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, повідомляє "Урядовий портал".

"Минулий рік видався продуктивним для галузі. Роботи зі створення 62 навчально-практичних центрів закінчено. Цьогоріч у січні ми вже відкрили 15 освітніх осередків, ще 20 розпочнуть роботу в лютому-березні. Команда МОН активно працює над передачею закладів професійної освіти з державної у комунальну власність. У 2021 році передано 37 закладів професійно-технічної освіти на місцевий рівень, ще 58 знаходяться у процесі передачі. Найкращі результати у Закарпатській області, Чернігівській і місті Київ", – зазначив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кривому Розі стартував відбірковий етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності Worldskills Ukraine

Сергій Шкарлет також повідомив про завершення пілотування Методичних рекомендацій щодо оптимізації мережі закладів професійної освіти в 7 областях. Це свідчить про те, що у 2022 році буде доопрацьовано та поширено рекомендації на всі регіони країни.

Міністр наголосив, що профтехосвіта – галузь, яка лідирує у впровадженні в освітній процес дуальної форми здобуття освіти. Наразі 240 закладів активно беруть участь у цьому процесі, до якого залучено 1 376 підприємств. Заклади профтехосвіти є сучасними майданчиками для професійного та особистісного росту учнів, які стають конкурентоспроможними фахівцями, готовими до викликів ринку праці та інноваційного світу.

Конкурс робітничих професій WorldSkills Ukraine для молодих фахівців і школярів пройшов у Маріуполі.

У рамках конкурсу викладачі закладів профтехосвіти Маріуполя, Запоріжжя та Кривого Рогу змогли підвищити свою кваліфікацію на підприємствах "Метінвесту" та взяти участь у конференціях.

Зараз ви читаєте новину «Уряд вважає профтехосвіту перспективною і вкладатиме сотні мільйонів у її розвиток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути