вівторок, 09 жовтня 2012 11:06

У 125-му окрузі на Львівщині впевнено лідирує "Батьківщина" - соцопитування

Згідно з результатами опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг", однозначним лідером електоральних симпатій по багатомандатному виборчому округу #125 є ВО Батьківщина. За це політичне об'єднання у разі проведення виборів найближчим часом готові проголосувати 42,2% опитаних, які мають намір взяти у них участь (загалом таких – 88%).

ВО Свобода підтримують 18,8%, УДАР – 17,8%. Рейтинги інших партій суттєво нижчі. Так, за Нашу Україну мають намір проголосувати 2,8%, партію "Україна – Вперед!" – 2,1%, Партію регіонів – 1,5%, КПУ – 0,6%. Інші партії підтримують загалом 3,2%. Кожен дев'ятий ще не визначився з симпатіями до політичних сил на виборах.

 

У розрізі районів ВО Батьківщина є лідером на усіх територіях округу. Найбільша підтримка у неї в Старосамбірському районі (49%), найменша – в Сколівському та Турківському районах (37-38%). Рейтинг ВО Свобода найвищий в Самборі та на Сколівщині, дещо нижчий – в інших двох районах округу (17-18%). 19-20% опитаних в Самборі, Сколівському районі, а також на Турківщині підтримують УДАР (тут ця партія займає другу сходинку рейтингу). Натомість в Старосамбірському районі підтримка партії В.Кличка дещо нижча – 15,0%.

На Сколівщині та Турківщині 5-6% підтримують Нашу Україну.

Суттєвих відмінностей в рівні визначеності респондентів у розрізі територій не спостерігається.

Третина електорату УДАРу – молоді особи віком до 30 років. Натомість прихильники Батьківщини та Свободи переважно люди старше 50 років.

Найбільше тих, у кого вища освіта, знову ж таки серед прихильників партії В.Кличка, найменше – Батьківщини. У структурі симпатиків Батьківщини помітна перевага жінок над чоловіками, натомість в структурі інших партій спостерігається гендерний паритет.

42% симпатиків УДАРу проживають у містах. Електорат інших прохідних партій не менше ніж на 2/3 сільський.

РЕЙТИНГИ КАНДИДАТІВ

Лідером електоральних симпатій по округу серед кандидатів-мажоритарників є А.Лопушанський. За нього готові проголосувати у разі проведення виборів найближчим часом 31,2% респондентів, що висловили бажання взяти у них участь.

За М.Гичку готові віддати свої голоси 17,9%, А.Тягнибока – 15,4%, І.Пукшина – 13,9%. Рейтинги інших кандидатів значно нижчі: Д.Щикітку підтримують 4,8%, А.Дейнеку – 3,3%, в інших – менше 1%.

Тих, хто ще не визначився з вибором, – 11,0%.

 

А.Лопушанський мобілізує на свою підтримку 38% прихильників Батьківщини, третину свободівців, чверть ударівців та 16% тих, хто не визначився з вибором партій.

За М.Гичку готові віддати свої голоси кожен п'ятий виборець Батьківщини та УДАРу, 17% "не визначених" по партіях та лише 8% свободівців. А.Тягнибока переважно підтримують прихильники ВО Свобода (49%) та кожен десятий симпатик Батьківщини. В ударівців цей кандидат не користується великою підтримкою.

І.Пукшин мобілізує на свою підтримку 17% прихильників Батьківщини, 16% "невизначених", 13% симпатиків УДАРу. Серед свободівців його підтримка мізерна.

Д.Щикітка користується підтримкою лише п'ятої частини симпатиків УДАРу.

Найвищий рівень підтримки А.Лопушанського у Старосамбірському районі – 36%, найнижчий – у Сколівському (25%).

Рейтинг М.Гички високий лише у Старосамбірському районі. Тут за нього готові проголосувати 31% опитаних. В інших районах його популярність менша: зокрема, в Самборі його підтримують 13%, Сколівському та Турківському районах за нього – по 9%.

А.Тягнибока найбільше підтримують в Самборі – 26% та Сколівському районі – 21%. В інших районах рівень його підтримки нижчий – 10-11%.

Рейтинг І.Пукшина високий лише в Турківському районі, тут за нього – 32%. На інших територіях його готові підтримати від 5% (м.Самбір) до 13% (Сколівський район).

У структурі виборців А.Лопушанського майже третина складають особи віком до 30 років, водночас чверть його електорату – пенсіонери. Найстарший електорат в А.Тягнибока – третина пенсіонери.

Чоловіків найбільше в електоральному середовищі А.Тягнибока, жінок – у М.Гички.

Також в електораті представника ВО Свобода найбільше тих, хто має роботу (48%). Натомість найбільше безробітних – в І.Пукшина (2/3 електорату).

Електорат А.Тягнибока та Д.Щикітки наполовину "міський". Натомість в інших кандидатів він переважно "сільський" (в І.Пукшина – на 80%).

Аудиторія дослідження: населення Сколівського, Старосамбірського, Турківського районів та м.Самбір віком від 18 років і старші

Вибіркова сукупність: 1600 респондентів

Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв'ю згідно з опитувальником (face to face)

Помилка репрезентативності дослідження (для округу загалом): для значень близьких до 50% похибка становить не більше 2,4%, для значень близьких до 30% - не більше 2,2%, для значень близьких до 10% - не більше 1,5%

Терміни проведення дослідження: 7-20 вересня 2012 р.

Зараз ви читаєте новину «У 125-му окрузі на Львівщині впевнено лідирує "Батьківщина" - соцопитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути