понеділок, 09 липня 2012 16:35

У 125-му окрузі лідирують Лопушанський і брат Тягнибока - опитування

У 125-му окрузі лідирують Лопушанський і брат Тягнибока - опитування

На виборчому окрузі №125 (Старосамбірський, Турківський, Сколівські райони та місто Самбір), станом на 1 липня 2012 року, лідирують Андрій Лопушанський та Андрій Тягнибок.

Такими є результати соціологічного дослідження, проведеного Агентством регіонального розвитку Самбірщини (АРРС).

Перше місце симпатій виборців отримав Андрій Лопушанський (22%). Друге місце - Андрій Тягнибок (20 %), третє - Орест Фурдичко (17 %), четверте - Ігор Пукшин (5,6%), п'яте Михайло Гичка з 4 відсотками голосів.

На Сколівщині, лідери симпатій виборців розмістилися так: Орест Фурдичко (29,7%), Андрій Тягнибок (22,9 %), Андрій Лопушанський (12,8%), Анатолій Дейнека (6,9 %), Ігор Пукшин (5,3).

"Пересічний виборець 125 виборчого округу надає перевагу патріотично-налаштованим кандидатам, саме тому перші місця за рівнем симпатій посідають місцевий громадський діяч Андрій Лопушанський та брат Олега Тягнибока – Андрій Тягнибок", - зазначили в агентстві.

Орест Фурдичко, колишній народний депутат від даного округу, стабільно утримує третє місце у рейтингу завдяки підтримці працівників лісового господарства. Електорат Ігоря Пукшина, екс-заступника Віктора Балоги, зосереджений у місті Турка, звідки походить родом сам кандидат, проте здобути прихильність серед виборців у інших районах йому не вдається. Важливим фактором відсутності росту рейтингу Ігоря Пукшина, припускають соціологи, є і те, що він вже програвав вибори на цьому окрузі і жодного разу не здобував перемоги. Рейтинг підтримки Михайла Гичка, який родом зі Старосамбірщини та Анатолія Дейнеки зі Сколівщини також обмежується територіально та не перевищує 5% загалом по округу.

За словами представників агентства, останнім часом у місцевій пресі почали з'являтись різноманітні соціологічні дані київських агенцій, які кардинально відрізняються від вищенаведених даних.

"Таку відмінність даних можна пояснити як географічною віддаленістю цих агенцій від самих виборців, при якій не враховується специфіка віддаленого від столиці виборчого округу, так і їх замовним характером. Науково відомо та доведено на практиці, що соціологічна похибка не може бути більшою 3%. "Результати виборів до ВРУ у 2012 році залежатимуть також і від адміністративного ресурсу, який активно надаватиме сьогоднішня влада своєму кандидату", - пояснює директор соціологічної агенції.

АРСС не працює з жодною політичною силою та жодним ймовірним кандидатом у народні депутати України. Агентство - недержавне, не політичне, громадське об'єднання, яке в рамках своєї діяльності з 2004 року займається вивченням громадської думки мешканців Львівської області і Прикарпатського регіону.

За час свого існування АРРС провела ряд опитувань в соціальній та політичній сфері Прикарпаття, із дотриманням міжнародних стандартів, затверджених кодексами ESOMAR та WAPOR.

АРРС об'єднує в один колектив фахівців з соціології та політології, досвід роботи яких на ринку нараховує понад 15 років.

Мережа інтерв'юерів нараховує понад 50 осіб і працює по всій Львівській області.

З 2006 по 2012 рік році АРРС провело близько 30 досліджень, понад 5 000 особистих інтерв'ю.

Результати попередньо-проведених соціологічних опитувань:

вибори до Самбірської міської ради (міський голова, партії)

Вголос, вибори 2010 Старосамбірщина, округ 51 (Гичка- Кінзерський)

Вголос, вибори 2010 Старосамбірщина, округ 52 (Войтів-Паска)

Зараз ви читаєте новину «У 125-му окрузі лідирують Лопушанський і брат Тягнибока - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути