середа, 20 лютого 2013 10:18

Тюремники висунули Тимошенко чотири умови етапування до Києва - захисник

Тюремники висунули Тимошенко чотири умови етапування до Києва - захисник
Сергій Власенко Фото: obozrevatel.com

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко народний депутат Сергій Власенко заявив, що начальник Качанівської колонії Ігор Колпащиков в понеділок висунув його підзахисній чотири умови, при виконанні яких вона була б доставлена вчора до Києва на допит одного зі свідків у справі про вбивство Євгена Щербаня.

Як відомо, Печерський районний суд розглядає цю справу з 6 лютого без участі Юлії Тимошенко, обвинуваченої в організації злочину. Відсутність пані Тимошенко в Державній пенітенціарній службі пояснили її відмовою прибути в суд. Захист спростував цю інформацію, надавши суду відповідну заяву екс-прем'єра, пише "Коммерсант-Украина".

"Представники колонії попросили Юлію Тимошенко на відеокамеру відповісти на чотири питання: чи зможе вона самостійно спуститися з дев'ятого поверху на перший будівлі лікарні "Укрзалізниці", чи підтверджує вона, що витримає семигодинну поїздку в автозаку з Харкова до Києва; чи зможе вона самостійно зайти в зал судових засідань Печерського районного суду Києва; чи зможе самостійно повернутися назад", - розповів Власенко.

Він зазначив, що, згідно з Кримінальним процесуальним кодексом, процедура етапування не передбачає права представників колонії записувати на відео розмову з ув'язненими і висувати їм які-небудь вимоги.

Зі своєї сторони 19 лютого Генеральна прокуратура звинуватила Юлію Тимошенко в маніпуляції громадською думкою в питанні її доставки до суду.

"Якщо людина дійсно хоче брати участь у слідчих діях, то він це робить", - заявив заступник начальника управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури Олег Пушкар.

Раніше захисник екс-прем'єра Сергій Власенко повідомив, що Тимошенко вимагає забезпечити її доставку до Апеляційного суду Києва для участі в допиті екс-глави Донецької облдержадміністрації Володимира Щербаня - свідка у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня.

"Юлія Володимирівна написала на адресу Печерського районного суду міста Києва на ім'я судді Медушевського заяву. "Вимагаю забезпечити мою доставку в суд для участі в допиті свідка незважаючи на мою важку хворобу. Вимагаю повідомити мені час прибуття конвою для перевезення мене до Апеляційного суду міста Києва, в засідання, яке відбудеться 19.02.2013 р. о 10 годині", - сказав Власенко.

Він нагадав, що Тимошенко не перший раз вимагає забезпечити їй можливість особисто брати участь у допитах свідків у рамках досудового слідства у справі про вбивство Щербаня, проте жодного разу її вимога не була задоволена.

Зараз ви читаєте новину «Тюремники висунули Тимошенко чотири умови етапування до Києва - захисник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути