середа, 12 вересня 2012 13:28

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тюремники не мають права не допускати відвідувачів до Тимошенко - захисник

Тюремники не мають права не допускати відвідувачів до Тимошенко - захисник
Сергій Власенко каже, що тюремники порушують закон, коли не пускають відвідувачів до Тимошенко. Фото: polittech.org

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко обурений заявою пенітенціарної служби про те, що часті зустрічі з відвідувачами ставлять під загрозу здоров'я екс-прем'єра.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюремники звинуватили Власенка у брехні

"Хочу нагадати, що організацією лікування Юлії Володимирівни займаються німецькі лікарі клініки "Шаріте". 17 серпня лікар Аннет Райсхауер відповідаючи на питання журналістів, чітко зазначила, що зустрічі Юлії Тимошенко з родичами та захисниками будуть сприяти її одужанню і є необхідними для цього. Для створення нормального психологічно комфортного клімату для лікування. Вона прямо про це сказала", - нагадав захисник.

Водночас, Власенко вважає, що тюремники робитимуть усе можливе, щоб обмежити Тимошенко.

"З другого боку, відповідно до частини 3 статті 110 Кримінально-виконавчого кодексу, кількість та тривалість зустрічей Юлії Володимирівни, як і будь-якого іншого ув'язненого, з захисниками є необмеженою згідно з законом. Третє — сьогодні тюремники уже відмовили у зустрічі їй з Карлом Більдтом. Хочу офіційно заявити, що Тимошенко інформувала пенітенціарну службу про зустріч з Більдтом в межах свого права на зустріч з родичами та іншими особами. Це право, яке вона має раз на місяць. Тобто, Юлія Володимирівна за рахунок власної зустрічі з родичами погодилась зустрітися з Карлом Більдтом і тюремники не мають права їй у цьому відмовити", - наголошує Власенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко: Інтерв'ю колишньої сусідки по камері Тимошенко — фальшиве

"Тому це незаконні речі, - додав він. - Бо не тюремники визначають стан здоров'я Тимошенко. І навіть не лікарі лікарні "Укрзалізниці".

Нагадаємо, що сьогодні пенітенціарна служба не пустила на зустріч із Тимошенко міністра закордонних справ Швеції Карла Більдта.

Зараз ви читаєте новину «Тюремники не мають права не допускати відвідувачів до Тимошенко - захисник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути