Ексклюзиви
четвер, 10 лютого 2011 23:47

Тягнибок запідозрив московський патріархат у шпигунстві

Тягнибок запідозрив московський патріархат у шпигунстві

Лідер ВО Свобода Олег Тягнибок вважає, що зречення Верховного Архиєпископа Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Любомира (Гузара) не зашкодить діяльності церкви.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу.

"Українська Греко-Католицька Церква має значний вплив у житті українців. Я особисто є вірним УГКЦ. Для мене це є хвилюючий крок. Він говорить тільки про одне, що Блаженіший є прикладом українця, прикладом громадянина. Думаю, що УГКЦ, яка пройшла через підпілля, пройшла через репресії, стане після цього ще впливовішою", - зазначив Тягнибок.

Натомість він звернув увагу на інші проблеми, які виникли у релігійному житті України.

"Сьогодні є проблема у релігійному житті в Україні. Влада включила зелене світло для розвитку Московської церкви, яка до цього часу називається УПЦ МП. Їм передаються храми, їм виділяється земля для будівництва нових храмів. Ведеться активна робота з священиками Київського патріархату та Автокефальної церкви щодо переходу на московську церкву разом з храмами. На Закарпатті цілі села скуповуються, і там будуть будуватися монастирі, які, не виключено, будуть слугувати навіть шпигунськими церквами діяльності московської церкви", - наголосив лідер Свободи.

Також Тягнибок прокоментував і допити "свободівців" у справі про вибух у Макіївці та Запоріжжі:

"Те що відбувається зараз, є прикладом формування поліційної держави. Намагаються залякати людей. Причетність Свободи до вибухів - це повна маячня. Мені здається, що владою навмисне робилися ті невеличкі тереакти, вибухи, щоб зробити з опозиції образ терористів, щоб влада мала карт-бланш для боротьби з нею не як з опозицією, а як з терористами", - підкреслив Тягнибок.

Нагадаємо, сьогодні Любомир Гузар повідомив про те, що цього дня Папа Венедикт XVI прийняв його зречення з уряду Верховного Архиєпископа Української греко-католицької церкви. Відповідне прохання до Венедикта глава УГКЦ подав, коли йому ще виповнилося 75 років.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок запідозрив московський патріархат у шпигунстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути