понеділок, 01 квітня 2013 13:41

Тягнибок: "Уряд намагається засекречувати і відкриті засідання"

Тягнибок: "Уряд намагається засекречувати і відкриті засідання"
Фото: job-sbu.org

Голова фракції ВО "Свобода" Олег Тягнибок під час засідання Погоджувальної ради заявив, що уряд Азарова продовжує засідати та ухвалювати надважливі для країни рішення у "таємному" режимі.

За його словами, останнім часом уряд намагається засекречувати і відкриті засідання, які відбуваються по середах, передає прес-служба партії.

Також він наголосив: "Уряд не соромиться засекречувати навіть питання порядку денного. Так, сьогодні Кабмін розглядає питання, яке так і прописане в порядку денному – "Таємне", доповідачем з якого є міністр економічного розвитку і торгівлі І. Прасолов".

"Якщо раніше матеріали засідань надавали депутатам за день до засідання, то останні два тижні секретаріати фракцій отримували такі документи вже після початку засідань Кабміну. Так, на своєму засіданні 20 березня 2013 року уряд розподілив кошти на будівництво, реконструкцію та ремонт доріг загального користування у сумі 7,7 млрд. грн", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мовний закон більше цікавий іншим областям", - спікер ВР Криму

Окрім того, за його словами, "порядок денний цього засідання уряду не було заздалегідь оприлюднено на офіційному сайті Кабінету Міністрів України. А матеріали засідання (проекти рішень) були надані секретаріату фракції, що є структурним підрозділом Апарату Верховної Ради, об 11:45 год., при тому що засідання уряду почалося о 10:00".

"Наслідком такого залаштункового ухвалення рішень є непрозорий розподіл коштів, коли деякі регіони отримують значно більше фінансування, ніж це можна було би логічно пояснити. Зокрема, за середнього показника коштів, спрямованих на будівництво, реконструкцію і ремонт доріг державного значення, що становить 280,4 тис. грн. на 1 кілометр, Донецька область отримає у 6,7 разів більше – 1,868 млн. грн. на 1 кілометр, Дніпропетровська область – у 4,5 разів більше від загальноукраїнського показника – 1,272 млн. грн." – зазначив Олег Тягнибок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ударівець" розповів хто не пускав журналістів на засідання бюджетного Комітету

Нагадаємо, 1 квітня 2013 року взагалі не допустили на засідання Кабінету Міністрів України народного депутата України Юрія Сиротюка. Народного депутата Олександра Мирного видворили з засідання Кабміну.

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок: "Уряд намагається засекречувати і відкриті засідання"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути