понеділок, 11 березня 2013 17:06

Тягнибок тисне на УДАР щодо кандидата на виборах мера Києва - Розенко

Тягнибок тисне на УДАР щодо кандидата на виборах мера Києва - Розенко
Фото: tochka.net

Лідер "Свободи"Олег Тягнибок тисне на УДАР, щоб той визначився із кандидатом на виборах міського голови Києва. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав нардеп від УДАРу Павло Розенко.

Так він оцінив заяву Тягнибока про те, що він готовий балотуватися на виборах мера столиці, якщо Віталій Кличко не висуне своєї кандидатури.

"Це продовження історії з вимогою до Віталія Кличка якомога швидше визначитися щодо виборів мера Києва. В тій чи іншій мірі це намагання тиснути на УДАР. Але ми є послідовними у своїх словах, ми визначили пріоритети своєї діяльності щодо виборів у Києві", - сказав Розенко.

Нардеп запевнив, що перш за все потрібно зосередитися на даті проведення виборів та повноваженнях міського голови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович виключив із Комітету з реформування ЗСУ Балогу й Тігіпка

"Найголовніше те, що вибори мера Києва мають бути призначені. І тут у нас вже є перші перемоги. Комітет місцевого самоврядування за пропозицією членів УДАРу, які сюди входять, Віталія Кличка та Наталії Новак, проголосував за постанову, в якій пропонується провести вибори 2 червня. Це вже - перший успіх на цьому полі. Сподіваємося, після того, як запрацює Верховна Рада, це питання стане одним із перших".

На запитання чи станеться таке найближчим часом, нардеп відповів: "Безумовно, ми всі зацікавлені у тому, щоб це відбулося. Але — у правовому полі, без втручання у діяльність Верховної Ради різних органів влади: президента України, суддівського корпусу. Ми будемо жорстко на цьому стояти. Та, я переконаний, що рано чи пізно Рада запрацює, і ми одразу ж будемо приймати постанову щодо проведення виборів мера Києва. Після цього дамо відповідь на запитання у якій формі УДАР братиме участь у цих виборах", - сказав він.

Розенко також наголосив, що УДАР розглядає різні варіанти розвитку подій у парламенті. У тому числі - проголошення дострокових виборів до Ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк: "Ми не маємо права втратити Київ, а Кличко має найбільші шанси для того, щоб виграти місто"

"Ці лякалки щодо позачергових виборів переслідують нас ще з першого блокування. Ще тоді влада нам розповідала як вона розпустить Верховну Раду. Ми готові до цього. Якщо Рада не буде готова нормально працювати, то, очевидно, вона у такому вигляді не буде потрібна нашому суспільству. Та й, очікуємо, що результат на цих виборах опозиційних сил, у тому числі УДАРу, буде значно кращим. Про це свідчать усі останні соціологічні дані. Відповідно до них рейтинг нашої партії зріс. Крім того ми зробили висновки із попередньої кампанії щодо необхідності узгодження максимальної кількості кандидатів у мажоритарних округах".

Він додав: "Таким чином ми зможемо сформувати у майбутній Верховній Раді свою більшість".

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок тисне на УДАР щодо кандидата на виборах мера Києва - Розенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути