понеділок, 12 вересня 2011 08:28

Тягнибок пообіцяв, що у парламенті реалізує люстрацію

Тягнибок пообіцяв, що у парламенті реалізує люстрацію

Лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок вважає, що процедуру люстрації ніколи не пізно ввести в Україні.

"Хто б що не говорив, це ніколи робити не пізно. До цього часу проводять люстрацію в Польщі і в інших країнах", - заявив він в Івано-Франківську під час виступу на мітингу "Зупинимо антиукраїнське свавілля".

За його словами, заборона акції опозиційних сил у Києві з нагоди 20-річчя Незалежності України свідчить про те, що влада боїться свого народу.

"Вони заборонили нам святкувати 20 років нашої з вами Незалежності, за яку ми з вами боролися разом", - обурився лідер "Свободи".

У колоні опозиції, розповів Тягнибок, він бачив тих, хто також йшов 20 років тому, коли боровся за українську державу, а за міліцейськими кордонами, перекривши шлях опозиції, стояли ті, хто і 20 років тому "були по інший бік барикад".

Націоналіст пояснив, що така ситуація неможлива була б ані в країнах Прибалтики, ані в Польщі, ані в Чехії, бо там, за його словами, провели "очищення влади від тих, хто стояв проти власного народу, прикриваючись міліцейськими щитами".

"Якщо, дасть Бог, "Свобода" пройде до парламенту, закон про люстрацію, який вже давно готовий і визнаний одним з найкращих законів в Європі сьогодні, цей закон буде реалізований. "Свобода" наполягатиме і буде ставити першочергово цей закон для того, щоб він був прийнятий і все-таки процедура люстрації була введена в українській державі", - підкреслив Тягнибок.

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок пообіцяв, що у парламенті реалізує люстрацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути