пʼятниця, 18 січня 2013 13:49

Тягнибок від надбавки за головування у фракції відмовиться, а Симоненко ще подумає

Тягнибок від надбавки за головування у фракції відмовиться, а Симоненко ще подумає
Петро Симоненко вважає, що зарплата нардепа має відповідати рівню зарплати виборця. Фото: glavcom.ua

Олег Тягнибок "швидше за все" відмовиться від депутатської надбавки, а Петро Симоненко ще буде розбиратися чого прийняли рішення збагатити депутатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Депутатські пільги - надбання радянської доби, або наслідок внутрішнього розбещення" - Фаріон

"Є голова Верховної Ради, який щось там підняв, є перший заступник голови, який робить фешенебельний ремонт у себе, є голова бюджетного комітету, член Партії регіонів, який дав ці гроші, - каже голова прес-служби "Свободи" Юрій Сиротюк. -  Ми до цього стосунку не маємо. Ми будемо розглядати це питання і, очевидно, що опозиція поступить консолідовано. Адже більшість рішень опозиції, слава Богу, темниками, які видає Партії регіонів, не визначається. Вони ухвалюються консолідовано. Оскільки є позиція лідера фракції "Батьківщина", то швидше за все лідери інших опозиційних фракцій її підтримають. Не мав ще розмови з Олегом Тягнибоком на цю тему. Але він ніколи не зловживав матеріальними речами, тому коли в країні кризи негативне явище, що хтось бідує, а хтось отримує більшість повноважень. Цього року Адміністрація президента збільшила свій штатний розпис, кількість золотих унітазів в Межигір'ї збільшилася. Насправді питання не в парламенті. Парламент це той єдиний орган, який ще не опанований диктатурою Віктора Януковича. Потрібно спитати про це Рибака чому він приймає такі рішення. Я особисто ніяких надбавок не отримую. Більше того є рішення фракції, партії що частину коштів ми будемо спрямовувати на потреби хворих дітей. Я точно знаю, що Тягнибок не звертався щодо надання йому матеріальної допомоги чи якихось надбавок. Швидше за все він відмовиться", - сказав він.

Також Сиротюк додав, що все таки нардепи повинні бути фінансово забезпеченими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гриневич пропонує перевести пільги депутатів на їх соціальну роботу

"Є один момент. Народні депутати також повинні бути якось мінімально забезпечені, бо, якщо депутат не буде фінансово самостійним, він буде залежним від когось іншого. В будь-якій країні світу депутат має бути матеріально незалежним. Коли у Раді роблять фешенебельні ремонти, я тільки минулого тижня домігся того, щоб мені виділили кабінет. Ще не домігся такої ніби елементарної речі як канцелярські товари. Все таки повинна бути матеріальна незалежність парламентарів. Якщо їх не буде утримувати держава, це з великим задоволенням зроблять українські олігархи", - вважає він.

Натомість голова фракції Комуністичної партії Петро Симоненко однозначної відповіді чи відмовлятиметься від надбавок не дав.

"Я ще не бачив цього рішення. Я тільки вчора про це почув. Я ще не з'ясував ситуацію у зв'язку з чим це прийнято. Після того як я все це з'ясую, а я зараз не на роботі, я дам  відповідь як буду діяти. Сьогодні рівень заробітної плати народних депутатів повинен відповідати рівню зарплат виборців", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок від надбавки за головування у фракції відмовиться, а Симоненко ще подумає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути