Ексклюзиви
пʼятниця, 11 лютого 2011 06:45

Тягнибок каже, що на "регіоналах", як на злодієві, горить шапка

Тягнибок каже, що на "регіоналах", як на злодієві, горить шапка

Лідер ВО Свобода Олег Тягнибок в ефірі 5 каналу пояснив голосування його депутатів у Чернівецькій міській раді разом з "регіоналами" боротьбою за народовладдя.

"Міський голова Федорук, який четвертий раз стає міським головою, захотів повністю узурпувати владу у його руках. Конфлікт виник щодо регламенту діяльності міськради. Це чисто процедурне питання. Свобода має у міськраді Чернівців трьох депутатів. За тим регламентом, що пропонував Федорук, вона не могла сформувати фракцію і брати участі у роботі міськради. Тоді свободівці протягом кількох тижнів винесли на громадське обговорення, за який регламент голосувати. За той, що пропонує депутський корпус, чи той, що пропонує міський голова. І Свобода поступила так, як рекомендували мешканці Чернівців. Не за колишнього комуніста-комсомольця і кадрового офіцера КДБ. Тому ми проголосували не разом з "регіоналами", а ми проголосували за збереження народовладдя у Чернівцях, так, як захотіли наші виборці", - зазначив лідер Свободи.

Також Тягнибок прокоментував заяву львівської інтелігенції (так званої "унівської групи"), у якій вони засуджують висловлювання деяких членів ВО Свобода.

"Дивно, коли ця заява прозвучала, у той самий день, коли "регіонал" Царьов тими самими словами подав до Генпрокуратури і СБУ свої запити, щоб відкрити кримінальну справу проти "свободівців". Ірина Фаріон перемогла на мажоритарному окрузі у місті Львові. Михальчишин набрав більше 10% на виборах міського голови Львова. Не зовсім логічно звинувачувати громаду Львова і наших депутатів. Ми займаємо чітку принципову позицію і не маємо звертати увагу на подібні необгрунтовані заяви. Справа в тому, що Свобода почала активно боротися проти корупції, реально ламати корупційні схеми, які існували у міському середовищі і дуже багатьом, як то кажуть, стали на хвоста і позбавили можливості наживатися на громаді. Тому, напевне, і з'являються подібні заяви", - наголосив він.

На питання, чи підписується сам Тягнибок під їхніми словами, лідер Свободи відповів наступне:

"Заява була зроблена на мітингу, у ній використовувались певні метафори, порівняння. Наприклад, Михальчишин коли говорив, що виженемо банду з України, він же не говорив, що це Партія регіонів, а вони сприйняли це на себе, ну, на злодієві шапка горить", - підсумував Тягнибок.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок каже, що на "регіоналах", як на злодієві, горить шапка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути