неділя, 17 жовтня 2010 20:11

Тягнибок каже, що Яворівського освистали через вбивцю Лозінського

Тягнибок каже, що Яворівського освистали через вбивцю Лозінського
Лідер ВО Свобода Олег Тягнибок заявляє, що не має відношення до освистування під час мітингу на захист української мови голови Спілки письменників України Володимира Яворівського.

Про це він заявив Gazeta.ua, коментуючи заяву поширену прес-службою НКЗУ.

"Боже мій. БЮТ зараз нагадує плаксиву дитину. Якшо пан Яворівський вважає і уявляв, що він приїде і буде мати повний "одобрямс", він глибоко помилявся. Я не слухав виступу Яворівського, але, наскільки я розумію, були люди з Кіровоградщини, які просто обурені захисником вбивці Лозiнського, бо це ж Яворівський казав, що Лозiнського треба нагородити званням Героя України, це була відповідна реакція на відповідні слова. От чомусь мене ніхто не освистував на тому мітингу. Чомусь Фаріон ніхто не освистував. Тому що ми говорили те, що потрібно було говорити в даній ситуації. Якщо пан Яворівський щось не те говорив, то йому, може, треба повправлятися в ораторському мистецтві. А не БЮТові ображатися на весь світ. Я по-інакшому просто не знаю, що коментувати. Воно смішно просто", заявив Тягнибок.

На думку лідера Свободи, БЮТ має бути вдячний їхнім активістам за допомогу у організації мітингу.

"А чого вони нас кликали? Якби не "Свобода", там взагалі нікого не було б. Нас прийшло тисяч десять після маршу УПА. Якби нас там не було, Яворівський взагалі не мав би до кого говорити. Як ми такі погані, як ми їм слова не даєм, чого ви нас кличете? Дивно, дивно, дивно... Зрештою, ще й заяви якісь розповсюджують. Вони зараз на нас стільки багнюки виливають по різних регіонах, проплачують якусь "джинсу" проти "Свободи" у пресі. Того, що на нас зараз начіплюють, ми намагаємося на це не реагувати. Хай шмарки повитирає, ще поплаче трошки, може, заспокоїться", - додав лідер Свободи.

Тягнибок вважає, що у БЮТ "втратили почуття реальності" і "перестали розуміти громаду".

"Перед тим був мітинг коло пам'ятника Шевченку, який "Свобода" присвятила УПА. Туди прийшли Лук'яненко, Павличко. Ми їх запросили, дали слово. Вони говорили, скільки хотіли на нашому, партійному мітингу. А тепер вони до нас ще якісь претензії виставляють? Ці люди або втратили почуття реальності, або людина, яка довго перебуває при владі, перестає розуміти громаду", - підсумував Тягнибок.

Нагадаємо, що 14 жовтня під час виступу на мітингу на захист української мови представника ВО "Батьківщина", голови Національної спілки письменників України, відомого письменника, народного депутата Володимира Яворівського представники "Свобода" вигукували "Ганьба!" та не давали йому говорити. Як стверджують численні очевидці, вказівка закрикувати ораторів від "Батьківщини" виходила безпосередньо від керівництва "Свободи".
Зараз ви читаєте новину «Тягнибок каже, що Яворівського освистали через вбивцю Лозінського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути