Ексклюзиви
середа, 29 квітня 2020 13:05

"Ты че, бл*дь. Прошу как человека" - поліцейські напали на журналістів під Кабміном

"Ты че, бл*дь. Прошу как человека" - поліцейські напали на журналістів під Кабміном
У журналістському середовищі вимагають негайного звільнення поліцейських і кримінальної відповідальності

Журналіста Богдана Кутєпова, який вів прямий ефір під Кабінетом міністрів, побила поліція та зламала його техніку. Усе це через те, що він "стояв на зеленій зоні", повідомляє Hromadske.

Зранку 29 квітня журналіст разом зі співведучим Нікітою Мекензіним стримив акцію протесту підприємців під урядом, пише ЗМІ.

Журналісти вели трансляцію з пагорба в парку навпроти Кабміну. До них підійшли кілька поліцейських ТОР (підрозділ тактико-оперативного реагування) і сказали залишити цю територію. Кутєпов пояснив, що має "службову необхідність" знімати з того місця, де найкраще видно протест. Натомість правоохоронці назвали його клоуном.

Поліцейські почали погрожувати зламати камеру, після чого напали на журналістів і виштовхали їх із газону.

На відео чути, як поліцейський під час штовханини вигукує: "Ты че, бл*дь. Прошу как человека".

На відео видно, як поліцейські хапають журналіста і відштовхують.

Потім поліцейські обурилися тим, що журналіст продовжував знімати, і зламали стабілізатор.

Прямий ефір довелося перервати. На місце події було викликано поліцію, журналісти написали заяву.

"Гопники у формі, що відчули вседозволеність. Мусорська держава повертається. Бо Яник сюди не повернеться майже точно. А ось Аваков мріє повернути своїм покидькам у погонах той статус, який вони мали за Яника. Тобто опричників та головної опори режиму.

Цим конкретним негідникам-бикам - негайне звільнення та кримінальну відповідальність за напад на журналіста. Аваков - у відставку", - прокоментував у Facebook журналіст Богдан Буткевич.

"Ми стали свідками службового злочину, скоєного працівниками підрозділу "Тор". Це перевищення службових повноважень - ч.1 ст.365 КК. Також потрібно дати правову оцінку перешкоджанню діяльності журналіста - ст.171 КК.

Таким чином, стосовно поліцейського, який застосував силу, сьогодні ж має бути відкрите кримінальне провадження за ознаками злочину", - написав блогер Сергій Іванов.

Жодних законних підстав для застосування фізичної сили щодо Кутєпова не було, і в цьому дуже просто пересвідчитися переглянувши відео в першому коментарі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Неоголошений прем'єр": міністри і бізнесмени їздять на килим до Авакова

У пресслужбі Національної поліції підтвердили отримання повідомлення про напад на журналіста.

"До чергової частини надійшло повідомлення від журналіста "Громадського телебачення" про те, що під час зйомок працівники ТОР патрульної поліції перешкоджали його професійній діяльності. Щоб з'ясувати всі обставини інциденту, на місце події прибула слідчо-оперативна група Печерського управління поліції", - повідомляють правоохоронці.

Наразі триває перевірка, матеріали якої передадуть до Державного бюро розслідувань. Поліцейські встановлюють обставини інциденту.

Арсен Аваков 7-й рік очолює Міністерство внутрішніх справ. Він побив рекорд перебування на посаді серед українських міністрів.

Зараз ви читаєте новину «"Ты че, бл*дь. Прошу как человека" - поліцейські напали на журналістів під Кабміном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути